27 / 04 / 2024

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

Giresun Dereli'de; Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, hak konutlarını evlerini teslim etti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da, Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan, Giresun'un Dereli ilçesinde gerçekleştirilen "Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni"nde, bir felaket sonrasında verdikleri sözü tutmanın bahtiyarlığı içinde olduklarına dikkat çekti.

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

Dereli'de bir senede alt ve üst yapısıyla tüm binaları yapacaklarını söylediklerine ve bunları tamamladıklarına vurgu yapan Erdoğan, bölgedeki çalışmalarda emeği geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile tüm kurumlara, yüklenici firmalara teşekkürlerini iletti. 

- "İnşa ve ihya için varız"

Afetin olduğu günü unutmalarının mümkün olmadığına dikkat çeken Erdoğan, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. Erdoğan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"O bir başka felaketti ama aynı dönemde, Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın ve Bozkurt'ta çok değişik felaketleri art arda yaşadık, Muğla ve Antalya'da yaşadık. Bu yıl bizim için adeta felaket yılı oldu. Bütün bu felaketlerin olduğu yerde bakanlıklarımız, kurumlarımızla gece gündüz demeden çalıştı. Her yerde bu yıkılan binalardan altyapılara kadar bunları yeniden ayağa kaldırdık. Hala da devam ediyoruz. İşte bugün burada bu mutluluğu yaşadık. Dereli'nin bu güzelliklerini görünce ben de mutlu oluyorum, cumhurbaşkanı olarak halkımıza verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Aynı şekilde Doğankent'te de verdiğimiz sözü tuttuk. Köylerde şu anda Köykent ile 15-20 kadarını bitirdik, diğerleri devam ediyor, onları da süratle bitireceğiz. Biz inşa ve ihya için varız. 'Laf ola beri gele' yok. İcraat, icraat, icraat. AK Parti iktidarı budur."

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde artık Türkiye'nin afetlerde çaresiz olan bir ülke olmadığına vurgu yaptı.

Kurum, Dereli ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılan "Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları" açılış programında, 20 Ağustos 2020 tarihinde Dereli'de sel afetiyle gelen hüznü, bugün de yeni ev ve iş yerlerine kavuşmanın heyecanını vatandaşlarla paylaştıklarının altını çizdi. Giresun'un tarih boyunca gördüğü en büyük felaketin meydana geldiği sıkıntılı günlerde acıyı, kederi vatandaşlarla beraber yan yana yaşadıklarına dikkat çeken Kurum, Giresunluların kardeşliğin ne olduğunu, devlet ve millet kaynaşmasının nasıl olması gerektiğini hep beraber gösterdiklerini dile getirdi.

Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle, yapılan 369 sıcak yuvayı, dükkanları, iş yerlerini, köy evlerini Derelili, Doğankentlilere teslim etmenin mutluluğunu, gururunu yaşadıklarını belirterek hayırlı olmasını diledi. 

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

İzmir'de, Malatya'da, Elazığ'da depremlerde, Antalya'da yangınlarda nasıl çalıştılarsa, sel felaketinden sonra Giresun'un yaralarını sarmak için de seferber olduklarına ve hiçbir vatandaşı aç, açık bırakmadıklarına vurgu yapan Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde artık ülkemiz afetlerde çaresiz kalan bir ülke değil. Vatandaşın yanında olmaya özen gösteren ve bu noktada gece gündüz çalışan anlayışla çalışmalarımızı yürüttük" şeklinde konuştu.

Kurum, emeği geçen  TOKİ  Başkanlığına, Kızılay'a, AFAD'a, UMKE'ye, Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne, milletvekillerine ve belediye başkanlarına teşekkürlerini ileterek, konutların ve iş yerlerinin hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!


Geri Dön