28 / 03 / 2024

Giresun Doğankent'te yeni yapılar yükseliyor!

Giresun Doğankent'te yeni yapılar yükseliyor!

Giresun'daki sel felaketinden en çok etkilenen yerler arasında yer alan Doğankent ilçesinde yeni binaların inşaatı hız kesmeden sürüyor...



Giresun'daki sel felaketinden en fazla etkilenen yerler arasında yer alan Doğankent ilçesinde yeni binaların inşaatı sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ilçede 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afetinde zarar gören binaların "Yeni Kent Projesi" kapsamında yıkılmasının ardından temeli atılan yapılar yükseliyor.

Giresun Doğankent te yeni yapılar yükseliyor!

Giresun Valisi Enver Ünlü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ilçedeki 156 konut ve 70 dükkandan meydana gelen inşaat, altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde incelediklerini dile getirerek, projenin taşkın ve heyelan riskinden uzak örnek bir proje olduğunu söyledi.

Gençlik merkezi, kapalı spor salonu, hastane, hükümet konağı ve diğer projelerin devam ettiğini dile getiren Ünlü, "İlçemizde hem afetin izlerini siliyor hem de gelişim potansiyelini fırsata çevirmek istiyoruz. Burayı çok daha yaşanabilir noktaya taşımak için el ele vermeye devam edeceğiz." şeklindek onuştu.

Giresun Doğankent te yeni yapılar yükseliyor!

Ünlü, ayrıca Doğankent İlçe Emniyet Amirliğinin yeni hizmet binasını da ziyaret ederek halkın huzur ve güven içinde yaşaması ve hukukun üstünlüğünün sağlanması amacıyla üstün vazife anlayışıyla görev yapan polislerle de bir araya geldiklerini söyledi.

 

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!


Geri Dön