29 / 03 / 2024

Giresun Sarayburnu Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Giresun Sarayburnu Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.



Giresun'un Bulancak ilçesinde 1987'de temeli atılan ve yığma taştan imece usulü yapılan Sarayburnu Cami'nin inşaatı seneler sonra tamamlandı. Cami, İnşaatın tamamında taş kullanılması, işçiliği ve belirli bir finansmanının olmaması nedeniyle uzun sürdü. Mimarisiyle dikkat çeken caminin ömrü için 500 yıl garanti ediliyor.


SELÇUKLU VE OSMANLI MİMARİSİ

Sarayburnu Cami ve Külliyatı Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi yaptığı açıklamada “Osmanlı ve Selçuklu mimarisini harmanlayarak ortaya çıkardığımız eser, hamdolsun artık tamamlandı. Selçuklu ve Osmanlı'dan kalma eserlerimiz var, görüyoruz, halen yaşıyor. Bu cami de onlar gibi yaşayacak” dedi. Caminin Karadeniz Sahil Yolu üzerinde olması dolayısıyla turist çektiğini aktaran Sipahi şöyle konuştu: “Muhakkak yoldan geçen uğruyor, öylelerine de şahit oluyoruz ki bir müddet geçtikten sonra aracıyla geri gelip camiye sapanlar, ibadet edenler, fotoğraf çekenler oluyor.”


Yeni Şafak 


Geri Dön