18 / 04 / 2024

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nin temeli atıldı!

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nin temeli atıldı!

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nin temeli bugün Keşap ilçesinde düzenlenen törenle atıldı. Fakülte, 22 bin metre kare alanda 5 katlı, toplam 10 bin 560 metre kare kapalı alana sahip olacak...




Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nin temeli bugün Keşap ilçesinde düzenlenen törenle atıldı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği temel atma törenine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Keşap İlçe Kaymakamı Dr. Polat Kara, Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Tökez Üniversite Akademik Personeli ile vatandaşlar katıldı.


Turizm Fakültesi temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz,” Fakültemiz 22 bin metre kare alanda 5 katlı, toplam 10 bin 560 metre kare kapalı alana sahip olacak. Kampüsümüzde ise bir uygulama oteli ve bin kişilik spor salonu olacaktır. Fakültemiz hizmete girdiğinde yaklaşık 4 bin öğrenciye hizmet verecek. Fakültemizi ilçemize kazandıran başta üniversite rektörümüz fahri hemşerimiz Aygün Attar’a ve üniversite senatosuna ve Kaymakamımız Polat Kara’ya sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.


Keşap ilçesi tüm halkı, kurum ve kuruluşları ile ilçelerine fakülte kazandırmak için büyük bir çaba ve özveri gösterdiler diyen Rektör Attar, “ Keşap ilçesi coğrafi olarak bakıldığında Allahın Turizm Fakültesi yaratmak için nasip ettiği ender özelliklere sahip olan bir ilçemizdir. Böylece turizm fakültesinin burada açılmasının son derece isabetli olacağı konusunda hepimiz tüm üniversite senatosu hemfikir olduk. İnanıyorum ki fakültenin açılışı Keşap ilçesine hak ettiği gelişimi sağlayacaktır. Keşap’ın alnının akı gibi, bileğinin hakkı olan bu fakülte temenni ediyorum ve umuyorum hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.


Konuşmaların ardından kısa bir halk oyunu gösterimi ile birlikte fakültenin ilçeye kazandırılmasında ve yapımında emeği geçenlere Rektör Aygün Attar tarafından plaket takdim edildi.


Plaket töreninin ardından Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, Keşap İlçe Kaymakamı Dr.Polat Kara, Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Tökez tarafından Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesinin temeli atıldı.



Giresun Havadis


Geri Dön