19 / 04 / 2024

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi temeli

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi temeli

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nin temeli bugün Keşap ilçesinde düzenlenen törenle atıldı. Fakülte, 22 bin metre kare alanda 5 katlı, toplam 10 bin 560 metre kare kapalı alana sahip olacak...

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Giresun İl Özel İdaresi 5 arsa satıyor! 570 bin TL'ye!

Giresun İl Özel İdaresi, Giresun Merkez, Keşap ve Bulancak'ta yer alan 5 adet arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Bolu ve Giresun'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Bolu ili Seben ilçesi sınırları içerisinde yer alan Seylik Mağaraları Doğal Sit Alanı ve Giresun ili Keşap ilçesinde yer alan Şahinkaya Tepesi Potansiyel Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası ihalesi bugün!

Kamu yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ'den Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası İnşaatı için ihale!

Giresun Üniversitesi Morfoloji Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği binasının inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı!

Giresun Bulancak'ta, yaklaşık 3 yıl önce inşaatı başlayan Diş Hekimliği Fakültesi binası çöplüğe döndü. Yarım kalan 5 katlı binanın maliyeti belli değilken, İYİ Parti Bulancak Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Bayrak, konuya tepki gösterdi.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beton kalitesinin yüksek olması yapı güvenliğini artırıyor!

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) ve Giresun Üniversitesi iş birliğinde, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” gerçekleştirildi...

Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek!

Bursa Teknik Üniversitesi'nde (BTÜ), ahşap konut sistemleri ve hesaplama yöntemlerini içeren bir seminer düzenlendi. AHŞAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kalafat, “Ahşap yapılar, olası depreme karşı can ve mal kaybını en aza indirgeyecek” dedi…

Ege Üniversitesi için Yerleşke Master Planı hazırlanıyor!

Ege Üniversitesi için, "Yerleşke Master Planı" hazırlanmaya başlandı. Ege Üniversitesi Kampüs Master Planı ile ilgili üniversiteden açıklama yapıldı. 

Ahşap yapılar büyük depremlere karşı dirençli!

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol Uygulamaları Semineri yapıldı!

Silindirle Sıkıştırılmış Beton Yol (SSB) Uygulamaları Semineri” 30 Ekim 2018 Salı günü Giresun Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Seminer Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından düzenlendi.

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi temeli Haberi

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi temeli


Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi’nin temeli bugün Keşap ilçesinde düzenlenen törenle atıldı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği temel atma törenine Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Keşap İlçe Kaymakamı Dr. Polat Kara, Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Tökez Üniversite Akademik Personeli ile vatandaşlar katıldı.


Turizm Fakültesi temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz,” Fakültemiz 22 bin metre kare alanda 5 katlı, toplam 10 bin 560 metre kare kapalı alana sahip olacak. Kampüsümüzde ise bir uygulama oteli ve bin kişilik spor salonu olacaktır. Fakültemiz hizmete girdiğinde yaklaşık 4 bin öğrenciye hizmet verecek. Fakültemizi ilçemize kazandıran başta üniversite rektörümüz fahri hemşerimiz Aygün Attar’a ve üniversite senatosuna ve Kaymakamımız Polat Kara’ya sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.


Keşap...