19 / 04 / 2024

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi'nin temeli atıldı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi'nin temeli atıldı!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesinin temelleri atıldı. İlk etapta beş bölümün devreye gireceği İşletme Fakültesi 4 bloktan oluşacak. 450 dönüm arazi üzerine kurulacak fakültenin bir bloğunu Fethiye Belediyesi yaptırıyor...




Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesinin temelleri atıldı. İlk etapta beş bölümün devreye gireceği İşletme Fakültesi 4 bloktan oluşacak. 450 dönüm arazi üzerine kurulacak fakültenin bir bloğunu Fethiye Belediyesi yaptırıyor. Geriye kalan bloklardan birini sivil toplum kuruluşları, 2 blok ise Ekonomi Bakanlığının tahsisleriyle yapılacak.


Fethiye Belediyesi tarafından yapımına başlanan Fethiye İşletme Fakültesi A Blok’u 4 bin 837 metrekare inşaattan ve 4 kattan oluşacak. Binanın bodrum katında sığınak ve ısı merkezi yer alırken, diğer katlarda ise 8 adet 120’şer kişilik derslikler ve 40 adet öğretim görevlisi odaları bulunacak. Fethiye Belediyesi tarafından temeli atılan fakültenin temel atma törenine AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye başkanı Behçet Saatcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Temel atma töreninde konuşan Milletvekili Ali Boğa, İşletme Fakültesi’nin temel atma töreninin aynı zamanda ilerde Fethiye Üniversitesi’nin de ilk temellerinin atılması anlamına geldiğini söyledi. Ali Boğa, alan her ne kadar 450 dönüm gözüküyorsa da, rekreasyon alanlarıyla birlikte toplamda 1000 dönümlük bir alanın fakülteye tahsis edildiğini ifade etti. Fakültenin 2 bloğunun devlet tarafından yapılacağını ve bütçenin 2014 bütçesi içinde yer aldığını da ifade eden Boğa, "Şimdi belediye tarafından yapılacak olan ilk bloğun temelini atıyoruz. Fethiye STK'larıyla, belediyesiyle, iktidarıyla bir araya gelerek bu projeyi gerçekleştirmiştir. Bu çok önemli bir gelişmedir ve her türlü taktire şayandır." dedi.


Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, “Şu anda Karaçulha’da 15 bin civarında nüfus var. 10 yıl içerisinde nüfus 30 bin seviyelerine çıkacak. Bu okumuzun önemini ortaya koyuyor. Ben ilk kıvılcımı başlatarak A blokun yapımını üstlenen saygıdeğer Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’ya teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ise fakültenin açılmasıyla ilk etapta 5 bin, ileriki zamanlarda ise 30 bin öğrencinin burada eğitim göreceğini söyledi. Fethiye’nin önemli insanlar yetiştirdiğini ifade eden Rektör Vekili, bu fakülteyle bu sürecin devam edeceğini kaydetti. 


İlk bloğun yapımını üstlenen Fethiye Belediyesi adına konuşan Belediye Başkanı Behçet Saatcı da devletle işbirliği halinde yapılan hiçbir işte siyaset yapmamayı tercih ettiğini belirterek, emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti. 


Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise düzenlenen törenin önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek olan Beşkaza Üniversitesi’nin temel atma töreni olduğunu açıkladı. Üniversite ile kente sadece öğrenci gelmeyeceğini hatırlatan Saatcı, "Burası ilçe ekonomimize katkı sağlayacak. Fethiye’de her konuda uzman üniversite hocalarımızın şehrimizde ikametgâh etmesini sağlayacağız." dedi.


Konuşmaların ardından protokol mensuplarının A bloğun yapımını üstlenen Fethiye Belediye Başkanı Saatcı ile birlikte düğmeye basmasıyla inşaata başlandı.



Bugün


Geri Dön