25 / 04 / 2024

Giresun'da bir öğrenci yurdunda yangın çıktı!

Giresun'da bir öğrenci yurdunda yangın çıktı!

Giresun'da bu gece bir iş hanının kullanmayan asansör boşluğunda yangın meydana geldi. İş hanında bulunan öğrenci yurdunda ki öğrenciler yoğun dumandan etkilenerek kendilerini dışarı atarak olası bir zehirlenmeden kurtuldular...



Olay bu gece saat 24:00'da Gazi Caddesi üzerinde bulunan bulut iş hanının asansör boşluğunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre iş hanının kullanılmayan asansör boşluğunda nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın meydana geldi.Yangının çıkması ile alevlerden çıkan yoğun dumanlar pasajı ve öğrenci yurdunun içini sardı.


Dumanı fark eden yurtta kalan Giresun Üniversitesi öğrencileri panikle kendilerini dışarı attılar.Giresun Belediyesi İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek asansör boşluğunda çıkan yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü.Yangında can kaybı,yaralanma ve maddi hasar meydana gelmezken öğrenci yurdunun duman altında kaldığı görüldü.


Anadolu Gençlik Derneği'ne bağlı olan öğrenci yurdunda kalan 15 öğrenciden bazıları kendilerini panikle dışarı attıklarını söyleyerek,Yatakhane kısmında yoğun duman oluştuğunu fark ederek kendimizi hemen panikle dışarı attık.Nefes almakta zorlandık.Önlem amaçlı arkadaşlarımızla birbirimize haber vererek hemen yurdu boşalttık.Yurtta 15 kişi kalıyoruz ne olduğunu anlayamadık.Sanıyoruz ki asansör boşluğuna atılan sigara izmaritinden dolayı yangın çıktı dediler.


İtfaiyenin yangını söndürmesinin ardından öğrenciler yurtlarına geri dönerken polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.


Sabah


Geri Dön