26 / 04 / 2024

Giresun'daki yol inşaatları TBMM'de konu oldu!

Giresun'daki yol inşaatları TBMM'de konu oldu!

Giresun'daki yol inşaatlarının uzun süre bitirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Giresun Milletvekili Bünelt Yener Bektaşoğlu, sorularını Bakan Arslan'a sordu..



Giresun daki yol inşaatları TBMM de konu oldu!


CHP Giresun Milletvekili Bünelt Yener Bektaşoğlu, Giresun'daki yol inşaatlarının uzun süre bitirilmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bektaşoğlu sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

 

Bektaşoğlu'nun soruları

 

1- Toplam uzunluğu 100 kilometreyi bile bulmayan Giresun’un Kovanlık-Aydındere, Görele-Çanakçı, Güce, Batlama Gurup Yolu ve Giresun-Dereli ve bağlı yollarındaki inşaat çalışmalannm yaklaşık 10-15 yıldır bitirilmemesinin nedeni nedir?

 

2- Köyleri, beldeleri, ilçelere, ilçeleri, il merkezine, Karadeniz sahil yoluna veya iç bölgelere bağlayan ve nüfusumuzun büyük bölümünün ulaşımım sağladığı bu yolların çoğu bölümlerinde sık sık inşaatların durmasının nedeni düzenli ödenek aktarılmaması mıdır?

 

3- Müteahhitlerin uzun aralıklarla iş bırakmalarının gerekçesi nedir, bununla ilgili bir bilgi mevcut mudur, araştırmanız var mıdır?

 

4- Bu yolların ayrı ayn ihale tutarları ve bugüne kadar kullanılan ödenek miktarı nedir, ihale sözleşmelerinde belirtilen iş bitirme tarihleri hangilerinde kaç yıl aşılmıştır?

 

5- Bakanlığınızın sorumluluğunda, Karayolu ağında olup da 14-15 yıldır bitirilemeyen yollar, Giresun’dan başka bir ilde mevcut mudur?

 

6-‘Yol yaptık’ diye öğünen bir bakanlık olarak, Giresun’un yukarıda belirtilen yollarının durumunu ve hala ulaşılamayan yerleşim yerlerine yol olmayışını, mevcut yolların ise ulaşım sağlamakta güçlük çıkaracak kadar bozuk yüzeylere sahip olmasını nasıl açıklamaktasınız?

 


Geri Dön