29 / 03 / 2024

Girişim sermayesi Anadolu'ya yatırım yapacak!

Girişim sermayesi Anadolu'ya yatırım yapacak!

Dünyada 320 milyar dolara ulaşan girişim sermayesi fonları Anadolu'ya açılıyor. 10 büyük fon Anadolu’daki şirketlerle 3 milyarlık potansiyel yatırım için bir araya gelecek.



Anadolu'nun umut vadeden 10 girişim fonu 3 milyar liralık yatırım için buluşuyor.  'Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları'nın Gaziantep'ten sonra durağı Konya olacak. 


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konu ile ilgili olarak "Anadolu'nun yükselişte olan şirketlerini bir üst lige çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız bu fonlar ve şirketler arasında gerçekleşecek bir yatırım ilişkisinin kıvılcımını ortaya çıkarmak" açıklamasında bulundu.


Girişim sermayesi yatırımlarının dünyadaki büyüklüğü 2016'da 320 milyar dolara ulaştı. Geçen yılın sonunda dünyadaki girişim sermayesi fonlarının elindeki yatırıma dönüştürülebilir kaynak büyüklüğü ise 525 milyar doları buldu. 


Fonların yatırım yapmakla ilgilenebilecekleri şirketler arasından seçtiklerini ifade ederek, "Kriterleri fonlar belirliyor. Daha sonra bu kriterlere uyan şirketlerin tespitinde ildeki oda ve borsalarımızla birlikte çalışıyoruz. Fonlar nasıl yatırım yaptıklarını, diğer finansman yöntemlerinden nasıl farklılaştıklarını anlatıyorlar. Sonra şirketlerle birebir görüşme yapıyorlar. Fon ile şirket arasındaki yatırım ilişkisinin ilk adımı atılıyor" şeklinde konuştu.


Anadolu buluşmalarına katılan 10 fon:

1- Diffusion Capital Partners

2- Doğuş SK Girişim Sermayesi

3- Earlybird

4-İda Capital

5- İş Girişim Sermayesi

6- Mediterra Private Equity

7- Revo Capital

8- Taxim Capital Advisers Limited

9- Tekfen Ventures

10- Turkven Private Equity



Sabah


Geri Dön