23 / 04 / 2024

Girişim sermayesi yatırım

Girişim sermayesi yatırım

Dünyada 320 milyar dolara ulaşan girişim sermayesi fonları Anadolu'ya açılıyor. 10 büyük fon Anadolu’daki şirketlerle 3 milyarlık potansiyel yatırım için bir araya gelecek.

Halis Bilişim Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halis Bilişim Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 3 milyon 780 bin TL sermaye bedeli ile Davut Özdemir, Gülizar Halis Salıcı, Fikret Özdemir ve Baran Halis ortaklığında kuruldu.

Vizyonbu İnşaat Emlak Yatırım Kuyumculuk Otomotiv Bilişim Tek.San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Vizyonbu İnşaat Emlak Yatırım Kuyumculuk Otomotiv Bilişim Tek.San.Ve Dış Tic.Ltd.Şti. Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emine Demirel tarafından kuruldu.

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Borsa İstanbul'dan yeni adım: Girişim Sermayesi Pazarı oluşturuldu!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul, henüz halka arza hazır olmayan fakat ilerleyen dönemde halka arz yapmak isteyen şirketlerin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla  "Girişim Sermayesi Pazarı" oluşturdu.

Yatırımcılar seçim öncesinde hangi fonlarda demir attı? İşte en favori yatırım fonları!

Piyasalar seçimlere odaklanırken, yatırımcılar da seçim belirsizliği nedeniyle herhangi bir risk almamak için kendilerini güvende hissedecekleri şekilde pozisyonlarını aldı. Peki, şu anda yatırım fonları dünyasında neler oluyor? Yatırımcılar hangi fonları tercih ediyor? İşte uzmanından yanıtları…

Torsevon Gayrimenkul Yatırım Bilişim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu! 

Torsevon Gayrimenkul Yatırım Bilişim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Ufuk Şevki tarafından kuruldu.

Seçim sonrası faiz ve kurlar ne olacak? Döviz ve mevduata yatırım yapanlar mutlaka okuyun!

Yüksek enflasyon karşısında elindeki paranın değerini korumak isteyen vatandaşlar seçim sonrası senaryolara odaklandı. Faizler yükselecek mi? Dolar ve euronun seyri nasıl olacak? Altına yatırım yapanlar kazanacak mı? Tüm bu soruların cevabı için hemen bakın.

Seçim öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte, son dönemde yatırım portföylerinin en gözde yatırım aracı!

Yatırım dünyasında son dönemde seçim sürecine ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı. Yatırımcılar hem küresel risklere hem de seçim ile ilgili belirsizlere karşı kendilerini korumak için yatırım portföylerinde değişikliğe gidiyor.

Girişimcilik ekonomisine faiz ve resesyon freni! Hangi sektör ne kadar yatırım aldı?

2022 yılının 3. Çeyreğinde Türkiye Startup Ekosisteminde, toplamda 74 girişim, 202 farklı yatırımcıdan 97 milyon dolar yatırım aldı. Bu çeyrekle birlikte 2022 yılında şu ana kadar 232 yerli girişim toplamda 1,49 milyar dolar yatırım toplamış oldu. 

Anda Girişimcilik Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anda Girişimcilik Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de Meral Öztunç tarafından kuruldu.

Meta Girişim Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Meta Girişim Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de Kerim Altıntaş, Yasin Us ve Yener Hancar ortaklığında kuruldu.

Fidus Gayrimenkul Yatırım Sağlık Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Fidus Gayrimenkul Yatırım Sağlık Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Necat Barut tarafından kuruldu.

Girişim sermayesi yatırım Haberi

Girişim sermayesi yatırım

Anadolu'nun umut vadeden 10 girişim fonu 3 milyar liralık yatırım için buluşuyor.  'Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları'nın Gaziantep'ten sonra durağı Konya olacak. 


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konu ile ilgili olarak "Anadolu'nun yükselişte olan şirketlerini bir üst lige çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız bu fonlar ve şirketler arasında gerçekleşecek bir yatırım ilişkisinin kıvılcımını ortaya çıkarmak" açıklamasında bulundu.


Girişim sermayesi yatırımlarının dünyadaki büyüklüğü 2016'da 320 milyar dolara ulaştı. Geçen yılın sonunda dünyadaki girişim sermayesi fonlarının elindeki yatırıma dönüştürülebilir kaynak büyüklüğü ise 525 milyar doları buldu. 


Fonların yatırım yapmakla ilgilenebilecekleri şirketler arasından seçtiklerini ifade ederek, "Kriterleri fonlar belirliyor. Daha sonra bu kriterlere uyan şirketlerin tespitinde ildeki oda ve borsalarımızla birlikte çalışıyoruz. Fonlar nasıl yatırım yaptıklarını, diğer finansman yöntemlerinden nasıl farklılaştıklarını anlatıyorlar. Sonra şirketlerle birebir görüşme yapıyorlar. Fon ile...