24 / 04 / 2024

GİSP taşınmaz değerlemede CBS kullanımını masaya yatırdı!    

GİSP taşınmaz değerlemede CBS kullanımını masaya yatırdı!    

GİSP İzmir Grubu'nun ikinci yuvarlak masa toplantısı, "Urban GreenUp" ve "Taşınmaz Değerlemede CBS Kullanımı" konu başlıklarıyla gerçekleştirildi...



Gayrimenkul için Strateji Platformu (GİSP)  İzmir  Grubu’nun ikinci yuvarlak masa toplantısı “Urban Green Up” ve “Taşınmaz Değerlemede CBS Kullanımı” konu başlıklarıyla İzmir Ticaret Odası Seminer Salonu’nda yapıldı. Toplantıda hem küresel hem ulusal hem de yerel gündemde yer alan konuları tartıştı.

GİSP, Türkiye’nin pek çok yerinde faaliyetlerine tam gaz devam ediyor.  Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi AB Projeleri kapsamında da yer alan ve Avrupa Birliği Ufuk 2020 kapsamında desteklenen “URBAN GreenUp Projesi”nin sunumunu Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Yusuf Kurucu yaparken gün geçtikçe daha fazla önem kazanan “Taşınmaz Değerlemede Coğrafi Bilgi Sistemleri” konusunu ise yine aynı üniversiteden Doç. Dr. Tolga Esetlili anlattı. 

GİSP İzmir Temsilcisi Şükrü Cem Akçay açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Akçay yaptığı konuşmada “Urban GreenUp  Projesi”nin öneminden bahsetti ve şunları söyledi; "Bu proje ile iklim değişikliği etkilerinin azaltılması, hava kalitesinin iyileştirilmesi, su yönetiminin geliştirilmesi ve aynı zamanda yenilikçi doğa esaslı çözümler yoluyla kentlerin sürdürülebilirliğini arttırmanın amaçlandığını"

Prof. Dr. Yusuf Kurucu,  “Urban GreenUp Projesi”nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Avrupa Birliği Ufuk 2020 çerçevesinde desteklenen bu proje olduğunu söyledi. Kurucu, İzmir ilinde seçilen pilot alanlarda betonlaşmanın yoğunlaştığı kent zemini ısı etkisinin azaltılmasına yönelik örnek fiziki uygulamaların yapılması, kent içinde otobüs durakları, çatılar gibi uygun zeminlerin üzerinde yeşil dokular oluşturulması, biyo-bulvarlar tesis edilmesi ve kent içi bitki örtüsü için önemli olan tozlaşmaya (döllenme) yardımcı olan arı ve böceklere yaşam alanı oluşturmanın amaçlandığını, kesintisiz gıda üretimi için akıllı sera ve tarımsal üretim şekilleri Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda örnekleneceğini söyledi. 

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tolga Esetlili ise Gayrimenkul için Strateji Platformu’nda (GİSP) yaptığı sunumda günümüzde artan nüfus ve buna bağlı olarak meydana gelen değişimler sonucunda sınırlı olan taşınmazların önemi her geçen gün arttığına vurgu yaparak "Global boyuttaki bu gereksinimler, taşınmazların değerleme çalışmalarında yeni bilgi teknolojilerinin kullanımını zorunlu kılmaktadır. Taşınmazlarda bu bilgilerin sayısal bir veri tabanı altında oluşturulmasında Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) etkin bir araç olarak ön plana çıkmaktadır" diye konuştu.


Geri Dön