16 / 04 / 2024

Gloria Jeans yurtdışındaki ilk fabrikasını Türkiye’de açacak!

Gloria Jeans yurtdışındaki ilk fabrikasını Türkiye’de açacak!

Önceki yıl Hacı Sayid Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, Gloria Jean’s’in franshising hakkını almıştı. Şimdi kahve zincirinin başında Emrah Bilgin, yönetiminde ise Burhan Dinçerler’in oğlu Mehmet Dinçerler bulunuyor...



Gloria Jean’s kalkınmadan sorumlu üst yönetici Tony White, Türkiye’deki fabrikayı Avrupa ve Ortadoğu’daki mağazalara kahve temini yapması için devreye alıyor. Şirketin bir yıldır Türkiye ayağını yürüten Hacı Sayid Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Dinçerler, Gloria Jean’s yönetimine fabrika için üç şehir önerdiğini açıkladı. Zaman’a konuşan Dinçerler, “Fabrika Şanlıurfa, Adıyaman ya da Kahramanmaraş’ta olacak. Bu şehirler hem sıcak hem Mersin Limanı’na yakın. Fabrikada 100’e yakın kişi çalışacak.” dedi. Şanlıurfa’nın teşvikte altıncı bölge, diğer iki şehrin beşinci bölgede yer aldığını hatırlatan Burhan Dinçerler, uluslararası kahve zincirinin Türkiye işletmeciliğini geçen yıl devralmıştı. Kahve zinciri daha önce lojistik firması Reysaş’ın bünyesindeydi. Ancak şirketin iflas etmesi üzerine Bank Asya kahve zincirinin kalan şubelerine el koymuştu. Şirketin CEO’sunun önceki yıl Türkiye’ye gelmesi ile birlikte markanın kim tarafından işletileceği konuşuluyordu. Mado, Simit Sarayı, Rönesans Holding, Seyidoğlu ve Hacı Sayid gibi firmalarla görüşen Gloria Jean’s Dünya Başkanı Troy Franklin, nihai kararı Hacı Sayid’den yana kılmıştı. Bu kararın ardından 12,5 milyon lira harcayarak hızla 25 şube açan Dinçerler’deki şevki gören Gloria Jean’s kalkınmadan sorumlu üst yönetici Tony White, Ortadoğu ve Avrupa’daki fabrikalara kahveyi Türkiye üzerinden taşıma kararı aldı. Kalkınmadan sorumlu üst yönetici White’ın önümüzdeki günlerde yer bilgisi almak ve yatırım detaylarını konuşmak için tekrar Türkiye’ye geleceği öğrenildi.


KAHVE 3,5 AYDA GELİYOR


Bu kararın mantıklı olduğuna değinen Dinçerler, “Çünkü şu an Türkiye’deki Gloria Jean’s mağazalarına kahve Avustralya’dan gemi ile geliyor ve bu da 3,5 ay sürüyor.” açıklamasında bulundu. Dinçerler, fabrikanın kısa sürede kurulacağını belirterek, “Bu süreçte sadece 2014’te 25 Gloria Jean’s mağazası daha açacağız.” dedi. Böylece kahve zincirinin toplam mağaza sayısı 2014 sonunda 50’ye ulaşacak. Aslında Gloria Jean’s Türkiye için bu rakam rekor değil. 1999’da Türkiye’ye gelen ilk uluslararası kahve zinciri olan şirketin mağaza sayısı 2012’deki iflas zamanında 60’a yaklaşmıştı.


HACI SAYİD, GLORİA JEAN’S’E HER SATTIĞI ÜRÜN İÇİN YÜZDE 5 ÖDEYECEK


Bunun karşılığında Hacı Sayid Yönetim Kurulu Başkanı Dinçerler, Gloria Jean’s’e franchising bedeli olarak 2 milyon dolar ödedi. Dinçerler, açacağı her şube başına 10 bin dolar ödeme yapmayı da kabul etti. Ayrıca, satılan her ürünün yüzde 5’ini yine uluslararası kahve zincirine ödüyor.


Serkan Şahin-Arif Bayraktar/Zaman Gazetesi


Geri Dön