25 / 04 / 2024

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...



Göbeklitepe'de açığa çıkarılan ve boyları 5 metreye ulaşan dikilitaşların üzerlerinde görülen haycan figürleri, yukarı Mezopotamya'da yaklaşık 11 bin 500 sene önce yaşayan insanların inançlarına ve yaşayışlarına ışık tutuyor.
 
Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, tarihin izlerini taşımasından dolayı ziyaretçi akınına uğrayan Göbeklitepe'ye kültür evi yapılacak. Belediye tarafından inşa edilecek olan kültür evinin içinde; konferans salonu, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi (HALMES) bulunuyor. 

HALİLİYE'YE VİZYON PROJE GELİYOR

Göbeklitepe Kültür Evi'ni, Başkan Mehmet Canpolat anlattı. Kütüphanein kapasitesi 150 kişi olarak belirlenmiş. Konferans salonu ise 520 metrekarelik alanda kurulacak. Tesis, fuaye alanı ve sergi salonu olarak da hizmet verecek. Ayrıca tesiste Gastronomi Merkezi de bulunacak. Gastronomi Merkezi'nde aşçılık kurslarıyla ön plana çıkılacak. 

Meslek Edindirme Merkezi'nde 8 atölye bulunacak. Birçok alternatif ve farklı el sanatının yapılacağı yerde porselen, cam sanatı, oyma, işleme gibi sanatlarda nadide eserlerin üretilmesi için imlanlar tanınacak. 

Yüksek Mimar Elif Bengisu'dan Göbeklitepe'ye yeni proje!

 


Geri Dön