26 / 04 / 2024

Gökçe Gökçen'den fahiş kira yorumu!

Gökçe Gökçen'den fahiş kira yorumu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, son zamanlarda gündem olan kira fiyatlarındaki fahiş artışa yönelik açıklamalarda bulundu.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, ev kiralarındaki zamların özellikle öğrencilerin hayatlarını oldukça zora soktuğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Gökçen, yazılı açıklamasında, ev kiralarının kontrolsüz artmasının öğrencilerin ve gençlerin en büyük problemlerinden biri haline geldiğini dile getirdi. Kiralardaki fahiş zamla özellikle öğrenciler ve düşük maaşlara çalıştırılan gençlerin hayatının korkunç derecede zora girdiğini öne süren Gökçen, "Yüz binlerce ev, keyfi olarak boş dururken rutubetli, sağlıksız ve havasız evlere bile istenen yüksek kiraları gören aileler, çocuklarını buralara emanet etmek istemiyor. Gençler, yüksek kiraları ödemek için ek iş yaparken diğer yandan da öğrencinin yaşam tarzına karışabileceğini düşünen ev sahiplerinin baskısı altında yaşamak zorunda kalıyor." değerlendirmesini yaptı.

Gökçe Gökçen den fahiş kira yorumu!

Kiraların kontrolsüz artmasına karşı öğrencileri ve gençlere destek verecek çok net bir çözüm olduğuna söyleyen Gökçen, bunun, 20 senedir üniversite sayısı ve kontenjanları kat kat artmış olmasına karşın yetersizliği ortada olan yurtların sayısını yükseltmek olduğunun altını çizdi. Gökçen, "Eğitimde fırsat eşitsizliğinin çözümü faizli kredi değil, burs, ucuza yurt veya yaşanabilir ev, öğrenciye ucuza ulaşım ve kapsamlı kütüphanelerden geçiyor." ifadelerine yer verdi.

Faik Öztrak'tan kira fiyatlarına ilişkin açıklama!


Geri Dön