28 / 03 / 2024

Gökçeada Belediyesi'nden kaçak yapı ısrarı!

Gökçeada Belediyesi'nden kaçak yapı ısrarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak olduğu belirlenmesine rağmen Gökçeada Belediyesi, arkeolojik sit alanında yapılan iki katlı betonarme binalardaki çalışmalarına devam ediyor.



Gökçeada Belediyesi tarafından Kaleköy sahilde yapımına başlanan 2 katlı kafetaryalar çevrecilerle belediyeyi karşı karşıya getirdi. Gökçeada Gönüllüleri Derneği ve Gökçeada Çevreyi Koruma Derneği arkeolojik sit alanında yapılan binaları CİMER’e şikâyet etti. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri yerinde yaptıkları incelemelerin ardından iki inşaatın da yasaya aykırı olduğunu belirledi.

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre; hazırlanan raporda inşaatların 3621 sayılı Kıyı Yasası’na göre kıyıdan 50 metre mesafe içinde bina yapılamaz maddesine uygun olmadığını, ayrıca binaların arkeolojik sit alanı içinde kaldığını ifade ederek 3194 sayılı İmar Yasası’nın 32 ve 42. maddeleri gereği durdurulmasını talep etmişti. Gökçeada Kaymakamlığı inşaatları mühürledi ve inşai faaliyetlerin sona ermesini talep etti.

BAŞKAN SUÇ İŞLİYOR

Gökçeada Belediyesi'nce inşa edilen kafeterya binalarında inşaata ara verilmiyor. Belediye inşaatların ruhsatlı olduğunu iddia ederek yapıma devam etti. Çevre ve şehircilik il müdürlüğü yetkilileri yapı tatil tutanağı düzenlenmesi karşısında binaların yapımına ara vermeyen Gökçeada Belediyesi ile ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı. İl müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Yasal süreç işliyor. İsterse inşaat bitsin. Belediyenin lehine sonuçlanmaz. Kamu zararı oluşturduğu için belediye başkanı hakkında yasal işlem başlatılacak. Jandarma tutanak tuttu. Eninde sonunda kaçak olduğu kesinleşen yasaya aykırı yapılar yıkılacak.”

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!


Geri Dön