27 / 04 / 2024

Gölcük Denizevler Projesi’nde sona gelindi!

Gölcük Denizevler Projesi’nde sona gelindi!

1999 depreminde hasar gören, daha sonra yıkılarak yeni yerde yapımına başlanan Gölcük Denizevler Projesi’nde inşaat çalışmaları hızlandı. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.



Kocaeli'nin Gölcük Sivritepe bölgesinde temeli geçen yıl dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan yeni Denizevler Projesi’nde çalışmalar hılza devam ediyor. Projede binalar ortaya çıkmaya başladı. 

Özgür Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplam 541 konut, 14 dükkan, bir cami ve sosyal donatı alanlarından oluşan Denizevler Projesi’nin 2019’un başlarında tamamlanması hedefleniyor. Noter huzurunda yapılan çekilişle daireleri teslim alan hak sahipleri, binalar tamamlandığında güvenli bölgedeki yeni konutlarına taşınma imkanına sahip olacak.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE YENİ BİR GELECEK”

Denizevler projesinin 2019’un başlarında tamamlanmasının planlandığını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, kentsel dönüşümün ilçe için taşıdığı önemi belirtti. Ellibeş, şu açıklamalarda bulundu: “Yaşadığımız ilçeyi çok iyi tanıyoruz. Deprem kuşağının ne olduğunu ve önlem alınmazsa başımıza neler gelebileceğini maalesef çok acı tecrübelerle gördük. Bu yüzden depreme dayanıklı, modern binalar inşa ederek şehirler kurmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmadık. Kentsel Dönüşüm Projemiz; sağlamlığı ve yapısal özellikleri dışında mevcut şehrin yapısını ve burada yaşayan insanların fiziksel, sosyal ve ekonomik geleceğini mutlaka etkileyecektir. Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesi; sadece konut değil Gölcük için yeni bir gelecektir.” 


Geri Dön