19 / 04 / 2024

Gölcük Denizevler'deki 630 konutluk ihale 20 Nisan'a ertelendi!

Gölcük Denizevler'deki 630 konutluk ihale 20 Nisan'a ertelendi!

Gölcük Denizevler’deki hak sahipleri için Sivritepe’de 630 dairelik konut yapımı için düzenlenecek ihale 20 Nisan 2017 tarihine ertelendi.



Gölcük’te 17 Ağustos 1999 Depremi’nin ardından kanayan bir yara olan Denizevler’deki hak sahipleri için Sivritepe’de 630 dairelik bir konut yapımı olacak. Bu konutlar ile ilgili olarak 14 Mart tarihinde yapılması gereken ihale, Kamu İhale Kurumu tarafından 20 Nisan’a ertelendi 


Göcük'te 17 Ağustos 1999 günü meydana gelen deprem neticesinde Denizevler bölgesinde bitmek bilmeyen sorunlar başladı. Deprem sonrasında buradaki hak sahipleri için evler yapılsa da bu kişilerden sadece 100 kadarı yeni evlerine geçmiş, kalan kişiler de Denizevler’de ikamet etmeye devam etmişti. Geçen her yıl, bölgedeki sorunlar biraz daha artınca vatandaşların tepkileri de buna istinaden artmış oldu. Gölcük’te önemli bir yatırım olan kentsel dönüşüm fikrinin ortaya konması ile birlikte buradaki çileye de bir son vermek adına ilk adımlar atılmaya başlandı. 


TEHLİKE BİTMİŞ OLACAK 


Deprem sonrasında büyük bir yara alan ve yapılan bilimsel araştırmaların ardından burada konut yapımının yasaklanmasının ardından Denizevler için alternatif projeler ortaya konmaya başlandı. Burada da kentsel dönüşüm projesi yapılarak bu çalışma ile birlikte Denizevler sakinlerine yeni bir yaşam alanı oluşturulması ve bu bölgenin de tır parkı, depo gibi kullanılmasına karar verildi. Böylelikle şu an Denizevler’de ikamet eden vatandaşlar, ilçemizin bir başka noktasında yapılacak evlere geçiş yapacak ve bu alandaki tehlike de son bulmuş olacak. 


KAMU İHALE KURUMU, İHALE TARİHİNİ ERTELEDİ 


Geçtiğimiz aylarda kamulaştırması tamamlanan Denizevler’de bazı binalar yavaş yavaş yıkılmaya başlandı. Burada ikamet eden vatandaşlar için yapılacak olan evlerin ihalesinin ise 14 Mart tarihinde yapılması planlanıyordu. Ancak yetkililerden alınan bilgilere göre Kamu İhale Kurumu, 14 Mart tarihinde yapılacak olan ihaleyi 20 Nisan’a erteledi. Bu tarihte yapılacak ihale ile Sivritepe’de yapılacak evlerin hangi firmaya verileceği kesinleşmiş olacak. Sivritepe’de yapılacak 630 konut, Denizevler’de ikamet eden kişilere verilmiş olacak. Bu kişiler de evlerine geçtikten sonra hem insanlar daha güvenli binalarda ikamet edecek hem de Denizevler’deki tehlike son bulmuş olacak.


Gölcük Postası


Geri Dön