19 / 04 / 2024

Gölcük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gölcük Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Gölcük'te yapımı gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde, mevcut sanayi sitesinin taşınacağı alan ile ilgili çalışmalar sürüyor. Kentsel dönüşüm projesinde, şu an sanayinin taşınacağı alanda görüşmeler sürüyor.



Yeni sanayi sitesinin yer sahipleri ile görüşmeler tamamlandıktan sonra mevcut sanayi sitesi esnafı ile görüşmelere başlanacak Gölcük'te yapımı gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde, mevcut sanayi sitesinin taşınacağı alan ile ilgili olarak çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk olarak sanayi sitesinin yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm projesinde, şu an sanayinin taşınacağı alanda görüşmeler sürüyor. Belediye yetkilileri, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada "Belediye tarafından daha önce dönüşüm alanları ile ilgili olarak proje hazırlama işlerini ilgilendiren ihale yapılmıştı. Bu ihale ile hak sahipliklerinin öğrenileceğini daha öncesinde belirtmiştik. İhale sonucunda, ihaleyi alan firma yetkilileri ile bakanlık yetkilileri, vatandaşlarla görüşmeye başlamış bulunmaktadır" dedi. 


'YOL KENARINDAKİ ESNAFLAR DA SANAYİYE GİDECEK' 

Yetkililer, açıklamalarının devamında "Şu anda sanayinin taşınacağı Hisareyn Rezerv Alanı'nın yer sahipleri ile görüşmelere başlandı. Yetkililer, yer sahiplerinin yerleri karşılığında ne istediklerini öğreniyorlar. Bazıları dükkan, bazıları da nakit isteyebilir. Akabinde, bu çalışma bittikten sonra sanayi sitesi esnafı ile görüşülecek. Bu süreçten sonra Denizevler ve merkezde hak sahiplikleri belirlenecek. Mevcut sanayi sitesinde 115 civarında dükkan var. Yeni yapılacak sanayi sitesinde de 400 civarında dükkan olacak. Buraya, yol kenarında bulunan 120'ye yakın yıkamacı, kaportacı, lastikçi, galerici, egzozcu gibi iş yapan esnaflar da gelecek" dedi. 


Gölcük Postası


Geri Dön