24 / 04 / 2024

Gölcük Sivil Toplum Merkezi açıldı!

Gölcük Sivil Toplum Merkezi açıldı!

Gölcük Kent Konseyi Sivil Toplum Merkezi, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´in katılımıyla, Adnan Menderes İş Merkezi´ndeki yerinde açıldı. Açılışa protokol tarafından yoğun katılım sağlandı.




Gölcük Kent Konseyi Sivil Toplum Merkezi, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´in katılımıyla, Adnan Menderes İş Merkezi´ndeki yerinde açıldı. Açılışa protokol tarafından yoğun katılım sağlandı.


Açılışa Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, davetliler ve Gölcüklüler katıldı.

 

İlçemiz Farklı Kültürleri Bünyesinde Barındırıyor

 

Açılışta konuşma yapan Kaymakam Yazıcı, “İlçemiz, ülkemizin farklı illerinden gelen ve birçok kültürü yaşatan insanlarla dolu. Oldukça güzel bir coğrafyada yaşamaktayız. İlçemizde görev yaptığım 6,5 yıllık süre zarfında ben de birçok etkinliğe katıldım. Sivil toplum kuruluşlarımız, ilçemize katkı sunacak birçok çalışmaya imza attı. Ben buradan her birini tebrik ediyorum. Bu açılışla birlikte sanırım ilçemizdeki son programa katılıyorum. İlçemize ve Gölcük Kent Konseyi’ne de bir nevi vedamızı yapıyoruz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

Güzel Bir Kültür Paylaşımımız Var

 

Başkan Ellibeş, konuşmasında: “İlçemizde, ülkemizin farklı illerini temsil eden birçok dernek bulunuyor. Bu derneklerimiz, ilçemizde kendi memleketlerini yaşatıyor. Bu da oldukça güzel bir kültür paylaşımını ortaya çıkarıyor. Bu anlamda Gölcük Kent Konseyi bünyesinde hizmet verecek olan Sivil Toplum Merkezi’ni hizmete açıyoruz. Bu merkezimizde isteyen derneklerimiz, toplantısını yapabilecek, etkinliklerini gerçekleştirebilecekler. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Farklı Çalışmaları Örnek Aldık

 

Kent Konseyi Başkanı Şentürk, “İlçemizde birçok sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Bizler de bu sivil toplum kuruluşlarımıza yardım etmek amacıyla böyle bir yerin açılması için bir çalışma başlattık. İlimizdeki kent konseyinin yapılarına baktık. Birçok çalışmayı örnek aldık. Böyle bir merkezin açılması için de Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e isteklerimizi ilettik. Kendisi de bizlere oldukça iyi bir şekilde yaklaştı ve burayı bizlere tahsis etti. Böyle bir yapının ilçemize kazandırılmasında emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, Sivil Toplum Merkezi’ni gezdi. Davetliler, merkezi oldukça beğendiklerini ifade etti.



Gölcük Belediyesi



Geri Dön