29 / 03 / 2024

Isparta'ya hızlı tren müjdesi!

Isparta'ya hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Göller Ekspresi'nin Isparta-İzmir seferi töreninde yaptığı açıklamasında, "Bu ekspres Akdeniz ile Ege arasındaki yolculukların vazgeçilmezi olacak" diye konuştu...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Göller Ekspresi'nin yeniden başlayan Isparta-İzmir seferi ile ilgili açıklamasında, "Artık Göller Ekspresi konforlu ve güvenli altyapısıyla hizmet vermeye devam edecek. Bu ekspres Akdeniz ile Ege arasındaki yolculukların vazgeçilmezi olacak." diye konuştu.

Turhan, Isparta Garı'nda yapılan Göller Ekspresi'nin ilk Isparta-İzmir seferine uğurlanması töreninde, Isparta'nın güzelliklerini milletle ve dünyayla buluşturmak, şehrin marka değerini artırmak, kentte yaşayan insanın refahını, mutluluğunu ve hayat standartlarını yükseltmek için hizmetlerine devam ettiklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Turhan, konu ile ilgili olarak, "İşte bu vahim tablodan büyük umutlarla başlatılan Göller Ekspresi de payına düşeni almıştı. 2008'de daha kaliteli ve konforlu bir altyapı ve yeni tren setleriyle hizmet vermeye başlamak için Göller Ekspresi seferlerine ara vermek durumunda kalmıştı. Geride bıraktığımız zaman içinde sadece bu hattımızı yenilemedik. Ülke genelinde tam bir demir yolu seferberliği başlattık. 1950'den sonra yılda ortalama ülkemizde 18 kilometre demir yolu inşa ediliyordu, bizim iktidarımız döneminde yılda ortalama 135 kilometre yeni demir yolu yaptık. Bakımsızlıktan çürümeye terk edilen hatlar yerlerini modern olanlara, kağnı gibi giden trenler artık yerlerini yüksek hızlı trenlere bırakıyor, şehirlerimizi demir yoluyla birbirine bağladığımız gibi kıtaları da bağladık. Pekin'den Londra'ya demir yoluyla ulaşmak artık mümkün. Dün Ankara'da özellikle orta Asya'daki devletlerin demir yolu yöneticileriyle yaptığımız bir toplantıda Pekin'den Londra'ya gidecek demir yolunun mutabakat metnini imzaladık. İnşallah 6 Kasım'da tüm bu koridor üzerindeki ülkelerin demir yolu yöneticilerinin de katılacağı bir törenle Çin'den kalkan treni Londra'ya uğurlayacağız." şeklinde konuştu. 

Turhan, Göller Ekspresi'ni kullanacakların aradaki farkı görerek demir yolu ulaşımında nereden nereye gelindiğini görebileceklerini söyleyerek,"Artık Göller Ekspresi konforlu ve güvenli altyapısıyla hizmet vermeye devam edecek. Bu ekspres Akdeniz ile Ege arasındaki yolculukların vazgeçilmezi olacak. Kimse İzmir'e, Denizli'ye, Burdur'a, Aydın'a giderken otobüs bileti bulamadığı için endişelenmeyecek. Heyecan verici bu hizmetin Göller Ekspresi'nin başta Isparta'ya ve Ispartalı hemşehrilerimiz olmak üzere bölgemizde bu hizmetten faydalanacak olanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

"Isparta'ya saate 200 kilometre hızla gelebilen trenle tanıştırmayı hedefledik"

Isparta'nın demir yollarına da önemli yatırımlar yaptıklarından bahseden Turhan, kenti saate 200 kilometre hıza ulaşan trenle tanıştırmayı hedeflediklerini, 423 kilometre uzunluğundaki Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Antalya Hızlı Tren Projesi'nin gündemlerinde olduğunun bilgisini verdi. 

Turhan, Projenin sonuna doğru yaklaşıldığını, bu projenin finansmanını temin etmek için çalışmalara da devam ettiklerini aktardı.

"10 yıllık hasret son buldu"

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de 10 yıllık tren seferi özleminin Isparta için son bulduğunu ifade ederek, "Destekleriniz için şükranlarımızı arz ediyoruz. Bakanlığınızın Isparta'ya yapmış olduğu diğer yatırım ve hizmetler için de ayrıca müteşekkiriz." şeklinde konuştu.

Törene, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ile Recep Özel ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de katılım sağladı.


Geri Dön