17 / 04 / 2024

Goodyear Kavşağı’nın güney yan yolu açılıyor!

Goodyear Kavşağı’nın güney yan yolu açılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yahya Kaptan bölgesinde D-100 üzerinde uyguladığı köprülü kavşak çalışmaları hızla sürüyor. Akademi Hastanesi’nden Çuhane, Arslanbey ve Köseköy’e ulaşım sağlayacak olan güney yan yolda çalışmalar sonlanıyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yahya Kaptan bölgesinde D-100 üzerinde uyguladığı köprülü kavşak çalışmaları hızla sürüyor. Akademi Hastanesi’nden Çuhane, Arslanbey ve Köseköy’e ulaşım sağlayacak olan güney yan yolda çalışmalar sonlanıyor. Ekipler son uygulamaları da yaparak özelikle toplu taşıma araçlarının sıkça kullandığı güzergah olan güney yan yolu trafiğe açacak.



22 ADET KİRİŞ MONTE EDİLDİ


Köprü üzerinden geçen anayol çalışmalarını da hızla devam ettiren Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri Kumla Deresi üzerindeki kiriş montajlarını tamamladı. Ekipler köprünün trafiğe açılması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Dere üzerine uzunluğu 42 metre olan 22 adet beton kiriş yerleştirildi. Kirişlerin montajının ardından üst yapı çalışmaları başladı. Aralık ayının ilk haftasında köprünün güney anayolunun trafiğe açılması hedefleniyor. Aralık ayının sonunda ise kuzey anayolun da hizmete girmesi planlanıyor.




YAN YOLLARIN D-100’E KATILIMI SAĞLANACAK


Proje ile mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yollar tek yöne çevriliyor. Üstgeçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi yapılarak kuzey-güney yan yollarının D-100’e katılımları sağlanıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön