25 / 04 / 2024

Teknoloji devinden flaş hamle! 90 milyon...

Teknoloji devinden flaş hamle! 90 milyon...

Google'ın karşılaştığı davaların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de uygulama geliştiricileriyle yasal mücadeleyi çözmek için 90 milyon dolar ödeyecek.



Google, Android akıllı telefonlar için uygulamalar oluşturarak ve kullanıcıları uygulama içi satın alma yapmaya ikna etmek amacıyla uygulama geliştiricileriyle yasal bir mücadeleyi çözmek istiyor. Bunun için de Reuters'ın edindiği bilgilere göre şirket, 90 milyon dolar ödemeyi kabul etti. 

Uygulama geliştiricileri, San Francisco'daki federal mahkemede açılan bir davada, Google'ı akıllı telefon üreticileriyle anlaşmalar, teknik engeller ve gelir paylaşımı anlaşmaları kullanarak uygulama ekosistemini etkin bir şekilde kapatmak ve çoğu ödemeyi Google Play faturalandırma sistemi aracılığıyla varsayılan olarak devretmekle suçladı. Burada bahsedilen, yüzde 30'luk bir servis ücreti. 

Google, önerilen anlaşmanın bir parçası olarak, bir blog gönderisinde, 2016-2021 yılları arasında yıllık 2 milyon dolar veya daha az gelir elde eden uygulama geliştiricilerini desteklemek için 90 milyon dolarlık bir fon koyacağını söyledi.


Geri Dön