18 / 04 / 2024

Google'ın kurucusu Larry Page'den elmas değerinde 8 tavsiye!

Google'ın kurucusu Larry Page'den elmas değerinde 8 tavsiye!

Dünyanın  en zenginlerinden biri olan ve Google'ın kurucusu Larry Page çok önemli tavsiyelerde bulundu. İşte girişimcilerin ilham kaynağı Larry Page'den elmas değerinde 8 tavsiye...



Amerikalı yazılım mühendisi ve girişimci Larry Page, elmas değerinde 8 tavsiye verdi. Larry Page, dünyanın en zenginlerinden birisi. 

Larry Page, Stanford Üniversitesi'nde doktorası sırasında geliştirdiği BackRub adlı bir arama motoru üzerinde çok önemli çalışmalar yaptı. Google, BackRub arama motorunun kullandığı ve İnternet kullanıcılarının istedikleri bilgilere ulaşmasını kolaylaştıran PageRank algoritması sayesinde geleceğe doğdu. Aynı zamanda internet kullanımı artmış ve internet üzerinden hizmet sunma alanı güçlenmiştir. İnternet denilince çoğu insanın aklına Google gelir. İnternetteki sonsuz miktardaki bilgiyi organize eden ve erişimi kolaylaştıran Google'ın kurucularından Larry Page, özellikle yazılım ve teknoloji alanlarındaki başarı hikayeleriyle birçok girişimciye ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Google'dan flaş uyarı! Milyonlarca Andoid cihazda güvenlik açığı çıktı!

Montessori olarak tanınan ancak farkının öğrencilere özgürlük ve yaratıcılık konusunda sınır koyulmadığı bir okulda okuyan Larry, burada kurulan kurallara ve kendi verdiği emirlere uymayı öğrendi, kararlı ve istediğini alana kadar var gücüyle çalışan bir genç olarak yetişti. Ama küçük bir detay var. Larry, 12 yaşındayken (yani 1985'te) Nikola Tesla'nın hayatı hakkındaki bir kitabı okumayı bitirdiğinde, böylesine büyük bir adamın borç ve sefalet içinde öldüğüne üzüldü. Bu onun için de bir dönüm noktası. Bu kitapta Page, Tesla'nın bilgisini ve icatlarını bu kadar yaygınlaştıramadığını anlıyor ve küçük yaşlardan itibaren bir şey icat etmek veya ustalaşmak yerine bu faydalı şeyi yapmayı öğrendi. Henüz 12 yaşındayken teknolojiyle ilgili bir şirket kurmak istediğini bildiğini söylemiştir. Page bilgisayarlarda o kadar ustaydı ki okulunda ödevini bir kelime işlemci kullanarak yazan ilk ilkokul çocuğu olmuştur. 

 Google ın kurucusu Larry Page den elmas değerinde 8 tavsiye!

Hayatı sadece bilim ve teknolojiden ibaret değildi. Üniversitedeyken müziğe de ilgi duymaya başladı ve saksafon çalmayı öğrendi. Stanford Üniversitesi’nde doktora adayı olduğu yıllarda ‘Google Guys’ olarak anılmalarına sebep olan ‘iş ortağı’ ise Sergey Brin. Google’ın kurucuları, ileride herkesin zihnine kazınacak bu terimi Gogool yani, 1’in yanına 100 tane ‘0’ konulduğunda ortaya çıkan sayıyı anlatan matematik teriminden türetmişler.

Stanford Üniversitesi'ndeki bir araştırma projesinin parçası olarak Page ve Brin, sayfaları popülerliğe göre sıralayan bir arama robotu geliştirdi. Ve Google’ın tohumlarını bu şekilde ekmiş oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön