25 / 04 / 2024

Rahmi Koç'tan elmas değerinde 7 tavsiye!

Rahmi Koç'tan elmas değerinde 7 tavsiye!

Bu sene Türkiye'nin en zengin insanları sıralamasında 15'inci kişi olan Rahmi Koç, elmas değerinde 7 tavsiye verdi. İşte Rahmi Koç'tan başarılı olmak için 7 tavsiye...



Türkiye'nin en zenginlerinden biri olan Rahmi Koç, başarıyı yakalamanın sırrını verdi.

Koç Holding'in kurucuları ve sahipleri Vehbi Koç ile Sadberk Koç'un dört çocuğundan ikincisi olarak dünyaya gelen Rahmi Koç, ilköğrenimini Ankara'da tamamladı. Daha sonra Robert Üniversitesi'ne kaydoldu.

Rahmi Koç tan elmas değerinde 7 tavsiye!

Daha sonra Johns Hopkins Üniversitesi'nde endüstriyel taşımacılık ve yönetim eğitimi almak için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı.

Rahmi Koç, 2003 yılında babasının Koçi Holding başkanlığını oğlu Mustafa Koç'a devretti. Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı'dır.

Harp Okulu'nda yedek subay olarak hizmetini tamamladıktan sonra 1958 senesinde Otokoç şirketinde görev alarak Koç Topluluğu’nda çalışmaya başladı. 1960'ta Koç Topluluğu'nun Ankara'daki temsilci şirketi Koç Ticaret'e geçti. 1964'te, daha bir yıl önce kurulan Koç Holding'in Ankara'dan İstanbul'a taşınmasıyla, Rahmi Koç da Genel Koordinatör sıfatıyla holdingin başına geçti ve İstanbul'a taşındı.

Rahmi Koç tan elmas değerinde 7 tavsiye!

Rahmi Koç, 1970 yılında yedi kişilik İcra Komitesi’nin Başkanı oldu ve 1975 yılında İdare Meclisi Başkan Yardımcılığı'na başlamasının ardından, 1980 yılında da dört kişilik üst düzey idarecilerden kurulu, Koç Holding İdare Komitesi Başkanı oldu.

Babası Vehbi Koç’un 1984 yılında İdare Meclisi Başkanlığı’nı kendisine devretmesinin ardından Rahmi Koç, 30 Mart 1984’te Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 4 Nisan 2003'te görevinden emekli oldu ve yerini en büyük oğlu Mustafa Koç (ö. 2016)'a bıraktı.

Rahmi Koç emekli olduktan sonra, daha önce babasının da yaptığı gibi, Koç Holding Şeref Başkanlığı’nı üstlendi.

Rahmi Koç, Forbes Türkiye'nin 2017'de hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde 2.2 milyar dolarlık servetiyle 6. sırada yer almaktadır. İşte Rahmi Koç'tan başarılı olmak için 7 tavsiye...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön