26 / 04 / 2024

Gordion AVM'de Yüzyılların Mirası Olgunlaşmada sergisi!

Gordion AVM'de Yüzyılların Mirası Olgunlaşmada sergisi!

''Yüzyılların Mirası Olgunlaşmada'' adlı takı sergisi, Gordion Alışveriş Merkezi´nde başkentlilerin beğenisine sunuldu



İstanbul'un fethinin 650´nci yıldönümü nedeniyle,  Ankara  Olgunlaşma Enstitüsü Takı Tasarım Atölyesi tarafından 2003 yılında hazırlanan 100 parça takıdan oluşan ''Yüzyılların Mirası Olgunlaşmada'' adlı sergi 02-08 Eylül 2010 tarihleri arasında Gordion Alışveriş Merkezi´nde sergileniyor. Fatih Sultan Mehmet ve Osmanlı dönemini yansıtan aksesuarlarda, Osmanlı'da kullanılan çintemani-bulut, haliç işi, lale, karanfil, yıldız gibi desenlerden esinlenildiği görülüyor.

Padişah kaftanları ve kumaşlardaki desenler ile çini işlemelerinden yola çıkılarak hazırlanan özgün tasarımlar hakkında açıklama yapan Gordion Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Alp Atilla,  takılarda 950 ayar gümüş ile yarı değerli taşlar kullanıldığını, koleksiyonun 3 kişilik ekibin kolektif ürünü olduğunu da dile getirdi.

Gordion AVM
Efsanevi Gordion Düğümü temasını ilk defa bir AVM´de işleyen, dünyaca ünlü mimarlık firması Chapman Taylor ve RedevConcepts´in yarattığı Gordion AVM aynı zamanda Türkiye´nin uluslararası yeşil bina standardı BREEAM (Bina Araştırması & Kuruluş & Çevresel Değerleme Metodu) sertifikasına sahip en büyük alışveriş merkezi olma özelliğiyle de öne çıkıyor. 150´yi aşkın mağazayı ve 13 salonlu Ankara´nın en büyük sinema kompleksini de içinde barındıran Gordion; özellikli marka karması ile de diğer AVM´lerden ayrışıyor.


Geri Dön