24 / 04 / 2024

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı TBMM gündeminde!

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı TBMM gündeminde!

Görevinden alınan eski bakanın ikametgahı ile ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, görevinden alınan eski bakanın ikametgahı ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Sarıbal, sorusunun Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sarıbal, ''Aşağıdaki sorularımın Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.  

Sarıbal, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan'ın bakanlığa atandıktan sonra bakanlık tarafından kendisine lüks bir yerde daire kiralandığı, kiralandıktan sonra Bakan Pekcan'ın isteğiyle dairede yapılan dekorasyon için bakanlığın bütçesinden 380 bin lira harcandığı iddia edilmektedir. Yine iddialara göre Pekcan, bakanlık görevinden alınmasına rağmen hala o dairede oturmaktadır. Bakanlık yetkilileri tarafından Pekcan ailesine daireyi boşaltıp, boşaltmayacağı sorulduğu "O kadar masraf yapıldı. İki ay daha sürem var. Oturmaya devam edeceğim” dediği öne sürülmektedir.''

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın soruları:
1- Ruhsar Pekcan için kiralanan ev için aylık kaç lira kira ödenmektedir? 
2- Kiralanan evin rayiç bedeli aylık olarak nedir? 
3 - Kiralık eve tadilat için 380 bin lira ödendiği doğru mudur? 
4 - Tadilatı yapan firma hangisidir? Bu firmanın bakanla ya da parti ile herhangi bir bağı var mıdır? 
5 - Ev sahibi kimdir? 
6 - Görevi kötüye kullanma ve bu usulsüz uygulama ile ilgili hukuki işlem yapılacak mı? 
7- Bakanın görev döneminde başka yakınlarına ihale verip vermediği araştırılıyor mu? 
8- Bakanın haksız ve usulsüz ihale kazancı bakanlık bütçesine iade edilecek mi? 
9- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hukuksuz bir ihale ile görevi kötüye kullandığı belgelerle sabit olan ve görevden alınan bir eski bakanı savunmasının sebebi nedir? 
10 – Eski Bakan Ruhsar Pekcan, 13 Mayıs 2020'de kanuna yapılan ek ile kendi şirketi olan Nanoksia'yi yüzde 18'lik KDV listesinden çıkarıp %8'lik listeye koyarak vergi avantajı sağlamış mıdır? Bu tarihten sonra Nanoksia'nin Türkiye'ye ithal ettiği miktar ne kadardır? Türkiye Cumhuriyeti bu uygulama ile ne kadar zarara uğramıştır? 
11 - Devlet kurumları eski Bakan Pekcan'ın görev yaptığı sürede Nanoksia'dan ne kadarlık mal satın almıştır? Alınan ürünlerin rayiç bedeli ne kadardır? 


Geri Dön