23 / 04 / 2024

Gorna Oryahovitsa-Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii açıldı!

Gorna Oryahovitsa-Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii açıldı!

Bulgaristan’ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan cami törenle ibadete açıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: "Biz tüm ibadethaneleri Allah'ın evi olarak görür, tüm inançlara saygı duyarız" dedi.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla, Bulgaristan’ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.


Büyükçekmece Belediyesi'nin Bulgaristan'daki kardeş şehri olan Gorna Oryahovitsa’da yaşayan Müslümanların talebi üzerine yapılan "Gorna Oryahovitsa-Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii" açılışında konuşan Akgün, Büyükçekmece Belediyesinin 17 kardeş şehri bulunduğunu ancak ilişkilerin en fazla geliştiği ve sıcak olduğu kardeş şehrin Gorna Oryahovitsa olduğunu kaydetti.


Caminin yapım aşamasında yardımcı olan, destek veren Gorna Oryahovitsa Belediye Başkanı Dobromir Dobrev’e ve belediye meclisine teşekkür eden Başkan Akgün, şöyle konuştu:


"Bizden daha önce de buradaki kilise için yardım talebinde bulunulmuştu. Bu talebe de anında yanıt vererek kilisenin tüm eksikliklerini karşılayıp, bakım onarım işlerini gerçekleştirdik. Sonrasında da burada yaşayan Müslüman halkın bizden cami talepleri oldu. Biz tüm ibadethaneleri Allah’ın evi olarak görür, tüm inançlara saygı duyarız. Bu açıdan, bu talebi de yerine getirerek açılışını gerçekleştirdiğimiz Büyükçekmece Kardeş Şehir Camii’ni yaptırıp ibadete açtık. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim."


Gorna Oryahovitsa – Büyükçekmece Kardeş Şehir Camii’nin açılışına Başkan Akgün'ün yanı sıra Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri Çetin Kazak, Kamen Kostadinov, Ceyhan İbrahimov, Ayhan Etem, Filibe Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi Metin Aktaş, Gorna Oryahovitsa Belediye Meclis Başkanı Daniel Kostadinov, Bölge Müftüsü Süleyman Mehmetov ve Gorna Oryahovitsa’da yaşayan Müslümanlar katıldı. 


AA


Geri Dön