19 / 04 / 2024

Gözde Grubu 300 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı! Tam 3 bin yeni konut geliyor!

Gözde Grubu 300 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı! Tam 3 bin yeni konut geliyor!

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı yaptığı açıklamada 300 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını dile getirerek, 3 bin yeni konut üreteceklerini kaydetti.



Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı yaptığı açıklamada kısa süre önce açıklanan Yeni Evim Kampanyası'nın sektöre ivme kazandıracağını dile getirerek, konut almak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Açıklamasında İzmir'in hem Türkiye'den hem de yurtdışından talep gördüğünü fakat bu talebe rağmen yeterince konut üretilemediğini belirten Op. Dr. Kenan Kalı, bu nedenle konut fiyatlarının İzmir'de her ay artmaya devam edeceğini söyledi.

Gözde Grubu 300 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı! Tam 3 bin yeni konut geliyor!

Yaptığı açıklamada İzmir'in yaşam olanaklarıyla birlikte talep gördüğünü ve her yerinin değerli olduğunu kaydeden Op. Dr. Kenan Kalı, yıllardır üzerinde durduğu  bir nokta olduğunu belirterek, "İzmir'de gücünüzün yettiği ölçüde bir yatırım yapın. Çünkü kentin her yeri çok değerli." dedi.

Açıklamasında şu anda konut fiyatlarının çok yükselmiş durumda olduğunu ve insanların ev almakta zorlandığını belirten Op. Dr. Kenan Kalı, "Baktığınızda Türkiye'de inşaat sektörü Anadolu'da yüzde 50, İstanbul'da ise yüzde 26 küçüldü." dedi. İzmir'de söz konusu bu oranın yüzde 11 olduğunu kaydeden Op. Dr. Kenan Kalı, çünkü kentin talep görmeye devam ettiğini belirtti.

Op. Dr. Kenan Kalı yaptığı açıklamada konut fiyatlarının çok yükseldiğine ve daha da yükseleceğine değinerek, inşaat maliyetlerinin 9 - 10 kat arttığını söyledi. Bu durumun sadece enflasyonla açıklanamayacağını kaydeden Op. Dr. Kenan Kalı, "Farklı nedenler var ve bu artış durmuyor." dedi.


Geri Dön