26 / 04 / 2024

Gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşların ekonomik açıdan mağduriyetlerini azaltmak amacıyla sağlanan kısa çalışma ödeneği mart ayında son kez ödenmesi gerekirken alınan yeni kararla yeniden uzatıldı.



Pandemi sürecinde vatandaşların ekonomik açıdan mağduriyetlerini en aza indirmek amacıyla sağlanmakta olan kısa çalışma ödeneği bugün de binlerce kişinin gündemindeki yerini aldı. Mart ayında son kez ödenen bu ödenek ardından alınan ani kararla yeniden uzatılmıştı. Hal böyleyken “Nisan ayı kısa çalışma ödeneği yattı mı, ne zaman yatacak?” soruları şimdiden gündeme taşındı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Kısa Çalışma Ödemeleri vatandaşlar gğndeme taşıdı. Geçen ay sona ermesi planlanan ödenek yeniden uzatılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan  yaptığı açıklamada, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, mayıs, haziranı kapsayacak şekilde ödenek uygulamasına devam etme kararı aldık." İfadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile uzatılan ödenekle ilgili olarak "Nisan ayı kısa çalışma ödeneği yattı mı, ne zaman yatacak?" soruları yanıt aramaya başladı. Nisan ayı kısa çalışma ödeneği ödeme tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor.

Gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi! Ödemeler ne zaman yapılacak?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Ödemelerin ne zaman yapılacğaına dair resmi bir açıklama gelmedi. Ancak kısa çalışma ödeneği geçtiğimiz aylarda her ayın 5'inden sonra ödemeler gerçekleştiriliyordu.

Gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi! Ödemeler ne zaman yapılacak?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTECEK?

Yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı "Yeni Koronavirüs (Covid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İş Yerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, 4447 sayılı "İşsizlik Sigortası Kanunu"nun geçici 23'üncü maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamında zorlayıcı sebep gerekçesiyle 31 Ocak 2021'e kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunmuş olan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresi, anılan Kanun'un ek 2'nci maddesi kapsamındaki uzatma süresiyle sınırlı kalmaksızın, 29 Haziran 2020 tarihli ve 2706 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda belirtilen esaslar çerçevesinde ve 18 Şubat 2021 tarihli ve 3556 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılan süreden sonra başlamak üzere 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Gözler kısa çalışma ödeneğine çevrildi! Ödemeler ne zaman yapılacak?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMANA KADAR UZATILDI?

Kısa çalışma ödeneğinin 3 ay daha uzatılmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kısa Çalışma Ödeneği nisan, mayıs ve haziranı kapsayacak şekilde sürecek" dedi.

Son dakika! Bakan Vedat Bilgin'den kısa çalışma ödeneği açıklaması geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön