26 / 04 / 2024

Gram altın için İslam Memiş’ten rekor tahmin! O rakamlar yakın!

Gram altın için İslam Memiş’ten rekor tahmin! O rakamlar yakın!

Gram altın fiyatları hafta içinde rekor üstüne rekor kırdı ancak ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen açıklamalarla altının yükselişinde frene basıldı. Ekonomist İslam Memiş’ten gram altın için rekor tahmin geldi.



Altın fiyatları hafta içinde son ayların en hızlı yükselişlerinden birine imza attı. Yeni haftaya 1770 dolardan başlayan ons altın 1769 dolardan kapanış yaptı ama en dikkat çekici yükseliş gram altın fiyatlarında görüldü. 1068 liranın üzerine çıkarak tüm zamanların rekorunu kıran altının yükselişi hafta sonuna kadar gelmedi ve gram altın haftayı düşüşle 1050 TL’den kapattı. Altın fiyatlarındaki düşüşte ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları etkili oldu. Önümüzdeki hafta açıklanacak Kasım ayı FOMC tutanaklarında Fed yetkililerinin nihai faiz beklentisi ve enflasyon ile ilgili öngörülerinin emtia fiyatlamasında etkili olması bekleniyor.

“HENÜZ TAM OLARAK YÜKSELİŞ BAŞLADI DİYEMİYORUZ”

Altın fiyatlarında hareketli bir hafta geride kalırken altın yatırımcıları bir sonraki seviyelerin ne olacağını merak ediyor ve bununla ilgili uzman yorumlarını araştırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, merak edilen gram altın tahminine ilişkin detayları Youtube kanalında anlattı. “Teknik olarak takip ettiğimiz seviye 1730-1780 dolar aralığı” diyen Para Piyasaları Uzmanı Memiş, “1730 aşağı kırılmadıkça problem yok, 1780 de yukarı yönlü kırılmadıkça tam olarak yükseliş başladı diyemiyoruz. 1780'i direnç olarak takip edip yeni zirveleri konuşmaya başlayacağız” dedi.

GRAM ALTIN İÇİN İSLAM MEMİŞ’TEN SON TAHMİN

Gram altın hakkında analiz yapan Memiş, “Gram altın TL ekranlarda 1051 seviyesinde. 1050-1070 seviyelerinde geziniyor. Kritik direnç 1090 TL. 1060 TL seviyesi kırıldı, orada kaldı. Bir sonraki ataklarda 1090 seviyesini göreceğimizi düşünüyorum. Ondan sonra 1100'lü rakamları rahat rahat konuşmaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.


Geri Dön