16 / 04 / 2024

Gram altında çarpıcı tahmin! Uzmanlar tarih verdi!

Gram altında çarpıcı tahmin! Uzmanlar tarih verdi!

Gram altın fiyatlarında yaşanan hareketlilik yatırımcılarını üzdü. Gram altın 979 lira seviyelerine kadar düşerek, panik satışlarını tetikledi. Uzmanlar altınla ilgili düşüşün devam edeceği yönünde tahminlerde bulunuyor.



Gram altında çarpıcı tahmin! Uzmanlar tarih verdi!

Altın fiyatlarındaki oynaklık sonrasında yatırımcılar Amerika Birleşik Devletleri (ABD) istihdam verisine odaklandı. Son günlerde sert düşüşler yaşayan altın hakkında yatırımcılardan ve uzmanlardan kararmalar tahminler geldi.

Spot altın, doların Perşembe günü rekor seviyeye yükselmesi ve tahvil getirilerinin artışını sürdürerek faiz getirmeyen değerli metalin cazibesini azalttı. Altın, son altı haftanın en düşük seviyesine yakın işlem gördü. ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesi uzmanları da şaşırttı.

75 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR 

Atlanta Fed Başkanı Raphale Bostic yaptığı açıklamada enflasyonu aşağı çekme çalışmalarının devam ettiğini ve mevcut çalışmaların yüzde 2 hedefinden çok uzak olduğunu belirtti. Piyasa, 20-21 Eylül’de yapılacak toplantıda Fed’in baskıları kontrol altına almak için 75 baz puanlık faiz artışı yapmasını tahmin ediyor.

Yükselen tahvil getirilerinin dolar işlemlerini canlandırması altını bir kum torbasına dönüştürüyor değerlendirmesinde bulunan Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise, “Küresel çapta tahvil getirilerinin yukarı yönlü hareketi sona ermeden altın için ufukta rahatlama görünmüyor.” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön