28 / 03 / 2024

Gram altının fiyatını görenlerin ağzı açık kalıyor! İşte 16 Kasım 2022 altın fiyatları…

Gram altının fiyatını görenlerin ağzı açık kalıyor! İşte 16 Kasım 2022 altın fiyatları…

Vatandaşlar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Gram altına yatırım yapanlar gram altının kaç lira olduğunu  ve daha ne kadar yükseleceğini araştırıyor. Gram altın istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürüyor. İşte 16 Kasım 2022 altın fiyatları…



Altın fiyatları haftanın üçüncü gününde de yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Yatırımcısının yüzünü güldüren gram altın rekor seviyelerde hareket ederek adeta herkesin ağzını açık bırakıyor. Altın fiyatlarındaki hareketlilik herkesin dikkatini altına çevirdi. Vatandaşlar 'altın fiyatları bugün ne kadar, düştü mü yükseldi mi? Altın daha da yükselir mi?' sorularının yanıtlarını arıyor.

ALTIN REKOR TAZELİYOR

Geçtiğimiz haftaya bin 631 dolar seviyelerinden giriş yapan ons altın, bir haftada bin 789 dolara kadar yükseldi. Altının onsu 2020 yılının temmuz ayından bu yana görülen en iyi grafiği çizmiş oldu. Ons altın ve döviz kurundaki hareket ile birlikte gram altın da tarihi rekorunu tazelemeye devam ediyor. Altının gramı bin 64 lirayı görerek yeni zirvesini göstermiş oldu. Altın fiyatlarındaki güçlü yükseliş ABD’den gelen enflasyon verilerinin fiyat baskılarının yavaşladığını göstermesinden sonra geldi.

Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü seyrin devam edip etmeyeceği en çok merak edilen konular arasında yer alırken, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar altının yükselişinin en önemli nedeninin Fed’in para politikasının olumlu sonuçları olduğunu söyledi.

Fed’in faiz artırımları sonucu enflasyonun artışının kontrol altına alınması ve son olarak gelen enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması altını iyice coşturdu.

ABD Merkez Bankası Fed’in bundan sonraki faiz kararının 75 baz puan yerine 50 baz puan faiz artırma yönünde olması kuvvetli ihtimaller arasında yer alıyor.

Peki gram altın yükselmeye devam edecek mi?


Geri Dön