29 / 03 / 2024

Graniser 2014'te de yeni yapısı ile büyümeye hızla devam edecek!

Graniser 2014'te de yeni yapısı ile büyümeye hızla devam edecek!

Graniser, Haziran 2012’de Londra merkezli Bancroft Private Equity LLP’ye satılması ve 2013 yılında ile EBRD’nin de desteği ile % 100 yabancı sermaye ve ortaklardan oluşan yeni yapısı sonucunda büyümeye hız kesmeden devam ediyor...



Türkiye’de seramik sektörünün lider üretici ve ihracatçılarından olan Graniser, 2014 yılında yüzde 100 yabancı sermayesi ile büyümeye devam edecek.Yeni ortaklık yapılarıyla gelişen finansal gücün Graniser’i bulunduğu noktadan çok daha yukarılara taşıyacağını belirten Graniser Genel Müdürü Erol Hacıoğlu; “ 2013 yılı ciro beklentimiz 170 milyon lira, bu cironun 41,5 milyon dolarını  ihracat oluşturuyor. İstikrarlı ve karlı büyüme planımıza sadık kalarak, bugün Türkiye'nin yanı sıra özellikle A.B.D., Avrupa ve İsrail pazarlarında aranılan bir marka olmayı ve ihracat alanında oran olarak sektörün büyük oyuncusu olmayı başardık. 2014 yılında yeni yapımızla ihracat payını yüzde 60 oranına taşımayı hedefliyoruz. İç piyasada ise şuan 95 noktada bulunan konsept mağaza sayımızı 120’ye çıkarmayı planlıyoruz” şeklinde dile getirdi.

Aynı zamanda 5 senelik hedeflerinden de bahseden Erol; “Önümüzdeki 5 sene içerisinde Avrupa'da sektörün en önemli ilk 3 oyuncusundan biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda da yeni yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yapacağımız bu yatırımlarla ihracatta çok büyük yol kat edecek, kalite ve talebe zamanında müdahale ile farklılaşacağız ve sektöre yenilikler getirmeye devam ederek farkımızı ortaya koyacağız.” dedi.




Geri Dön