23 / 04 / 2024

Gül Proje kentsel dönüşüme odaklandı!

Gül Proje kentsel dönüşüme odaklandı!

Art arda yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Gül Proje, Seyrantepe'de yeni bir karma proje üstlendi. 2016'yı proje yılı ilan eden şirketin bir hedefi de kentsel dönüşüm...



Gül Proje, birbiri ardına geliştirdiği projelerine hız kesmeden devam ediyor. Birinci etabı tamamlanıp ikinci etabının satışlarına başlanan Kalekent projesiyle birlikte yakın zamanda lansmana çıkan Vira İstanbul projesinin ardından Seyrantepe arazisinde de en kısa zamanda karma projeye başlayacak. Proje geliştirme konusunda da çalışmalarına devam eden Gül Proje, İstanbul'un merkezi lokasyonlarında kentsel dönüşüm yapmak üzere çalışmalar yürütüyor. 


'ARI GİBİYİZ' 

Proje geliştirmek için arı gibi çalıştıklarını belirten Gül Proje Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Liv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın, Kalekent, Viraİstanbul projelerinin ardından Seyrantepe'nin en değerli konumunda yer alan arazilerinde lüks bir karma proje geliştirmek üzere tüm hazırlıkların tamamlandığını projeye en kısa zamanda başlayacaklarını söyledi. 


2016 yılını proje yılı ilan ettiklerini de belirten Sönmez Aydın, kentsel dönüşüm konusunda da kent merkezinde uygun dönüşüm alanlarıyla da ilgilendiklerini vurguladı. Gül Proje'nin Beylikdüzü Belediyesi'nden hasılat paylaşımı olarak alınan arazide 1.155 konutun geliştirildiği Viraİstanbul projesi, lansmana çıktığı günden itibaren yatırımcıların yoğun ilgisini çekti. Beylikdüzü Belediyesi'nin Viraİstanbul'un yanında 1 milyon metrekare büyüklüğünde bir vadi çalışmasına başladığına bunun projelerine değer kattığına dikkat çeken Aydın, doğası, deniz manzarası ve temiz havası ile sağlıklı bir yaşam sunan Viraİstanbul'un 3 bin 200 TL metrekare satış fiyatlarından satıldığını söyledi. Sultangazi'de 800 konut, AVM ve otel blokundan oluşan karma bir projeye başlayan Gül Proje, Sultangazi'nin yanı sıra Basın Ekspres'te de kendi arazileri üzerinde karma bir projeyi hayata geçirecek. 


İKİNCİ ETAP SATIŞTA 

Beylikdüzü'nün en iddialı projelerinden biri olan ve 100 bin metrekarelik inşaat alanında 73 bin metrekresi peyzaja ayrılan Kalekent projesinin de birinci etabın satışları tamamlanırken ikinci etapta yatırımcılar için karlı yatırım fırsatları sunuluyor. 2 etaptan oluşan projede, her ihtiyaca hitap eden seçeneklerin sunulduğu toplam 1471 daire bulunuyor. Yeşillikler içinde özel bir yaşam sunan projede metrekare fiyatları 3 bin 750 TL. Seyrantepe arazisinde yatay-dikey seçenekli 36 bin 700 metrekarelik Seyrantepe arazisinde her türlü lüksü barındıran bir karma proje yapacaklarını söyleyen Aydın, proje içinde bir ya da iki yüksek kule ile yatay yerleşimlere yer verileceğini dile getirdi. Bina yoğunluğu yerine bölgenin yapısına uygun olarak ferah alanlar oluşturacaklarını anlatan Aydın, bu proje ile kent merkezinde herkesin ilgisini çeken ve fark yaratan bir proje hayata geçireceklerini vurguladı. 


M2 FİYATI 15 BİNE ÇIKACAK

Seyrantepe'nin gelişim seyrine ve geleceğine inandıkları için ihalede yüksek bir rakam verdiklerine dikkat çeken Aydın şöyle konuştu: "Bölgenin metrekare fiyatları önümüzdeki yıllarda 15 bin liranın üzerine çıkacak. Beyaz yakalı çalışanların sayısı ve nüfus artacak. Çünkü önemli bir yaşam ve kültür merkezi olacak." 


MERKEZE İDDİALI GİRİŞ YAPTI

İstanbul'un son yılların öne çıkan bölgelerinin başında yer alan Seyrantepe'ye iddialı bir giriş yapan inşaat sektörünün 30 yıllık köklü markası Gül Proje, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Seyrantepe'de Türk Telekom Arena yanında konumlanan 36.7 dönümlük arazisi için 1 milyar 300 milyon liralık toplam satış geliri teklifi vererek ihaleyi kazanmıştı. 


Sabah




Geri Dön