20 / 04 / 2024

Gümüş ve platin ithalatı zirve yaptı! Altın ithalatı yükseldi!

Gümüş ve platin ithalatı zirve yaptı! Altın ithalatı yükseldi!

Türkiye'nin altın ithalatı temmuz ayında 19 ayın, gümüş ithalatı ise 26 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. 



Türkiye'nin temmuz ayında altın ithalatı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1423,1 yükselişle 22 bin 375 kg oldu. 2021 yılının aynı ayında ithalat bin 469 kg seviyesindeydi.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verileri incelendiğinde aynı ayda gümüş ithalatı 92 bin 259 kg oldu. Geçen yılın aynı ayında gümüş ithalatı 36 bin 208 kg seviyesinde bulunuyordu.

Böylece altın ithalatı 2020 yılının Aralık ayından, gümüş ithalatı ise 2020 yılı Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı.

Peki altın ve gümüş fiyatları ne kadar? Gram altın, ons altın ne kadar oldu? İşte altın ve gümüş fiyatları 8 Ağustos 2022..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön