26 / 04 / 2024

Gümüşhane'de bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor!

Gümüşhane'de bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor!

Bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiği Gümüşhane-Trabzon karayolunda büyük mesafe kat edildiği belirtildi. Temmuz ayı içerisinde Zigana Dağı'na kadar olan bölümün tünelleri ve köprüleriyle birlikte tamamen bitirilmesi planlanıyor...




Karayolları 10.Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiği Gümüşhane-Trabzon karayolunda büyük mesafe kat ettiklerini belirterek, Temmuz ayı içerisinde Zigana Dağına kadar olan bölümü tünelleri ve köprüleriyle birlikte tamamen bitirmeyi planladıklarını söyledi.


Yaptığı açıklamada Zigana Dağı-Gümüşhane arası 31 kilometrelik kısmın 18 kilometresinin asfaltının yapıldığını ve tünellerdeki çalışmaların devam ettiğini belirten Bayramçavuş, “Ölüm Virajı” olarak adlandırılan ve bugüne kadar çok sayıda kazanın meydana geldiği Kürtün kavşağındaki tünellerden dağ tarafında olanın trafiğe açıldığını kaydetti.


ÖLÜM VİRAJI TÜNELLE AŞILDI


Yaklaşık 2 hafta sonra da diğer tüpün açılacağını dile getiren Bayramçavuş, “Tüneller trafiğe açıldığında yıllardır ölümlere neden olan Kürtün kavşağından kurtulmuş olacağız. Mağara tünelleri ve Mescitli tünellerini de Haziran ayına kadar bitirmiş olacağız. Böylelikle Temmuz ayı içerisinde asfaltını da tamamlayarak yolun tamamının trafiğe açılmasını hedefliyoruz.” dedi.


TERSUN DAĞI 12 AY AÇIK TUTULACAK


Gümüşhane’den Bayburt istikametine Kale’ye kadar olan bölgede de çalışmalar hızlandırdıklarını, buradaki tünel ve köprüleri de 2-2,5 ay içerisinde hizmete açacaklarını belirten Bayramçavuş, İkisu-Şiran yolunda da Tersun Dağı zirvesini sürekli açık tutacak şekilde planlama yaptıklarını ifade etti.


Bundan sonra Tersun Dağı geçidinin hiç kapanmaması için 6 kilometrelik kısmı tamamlayıp, asfaltını da yaparak burada sürekli bir ekip bulunduracaklarını belirten Bayramçavuş, Tersun dağını yılın 12 ayı açık tutmayı, ayrıca kalan 4 kilometrelik kısmı da en kısa zamanda bitirmeyi planladıklarını söyledi.



Ordu Yorum



Geri Dön