27 / 04 / 2024

  Edirne enez ayasofya camii nerede

  Edirne enez ayasofya camii nerede

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

10 soruda TOKİ Edirne Enez bütün detayları!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Enez projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurabilirim? İşte detaylarıyla TOKİ Edirne Enez 2022 sosyal konut projesi...

İş arayanlar dikkat! Enez SYDV'ye personel alımı yapılacak

İş ve İşçi Bulma Kurumu'ndan (İŞKUR) yapılan açıklamada Edirne Enez SYDV'ye geçici olarak 2 aşçı alınacağı bildirildi. Son başvuru tarihinin 11 Nisan 2022 olduğu belirtildi.

Edirne'nin Karaincirli köyündeki bir arazinin akıbeti mecliste!

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Karaincirli köyündeki bir arazinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne'nin yeni devlet hastanesi TBMM'nin gündeminde!

Edirne'nin Enez ilçesine yapılan devlet hastanesinin kapasitesi ile personel ve fiziki durumu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Dardanel'den fabrika arazilerin geri alımı açıklaması!

Dardanel Önentaş, Çanakkale ve Edirne Enez'deki fabrika bina ve arazilerinin geri alımı ve ilgili protokol kapsamında tüm borçlarımızın kapatılması müzakerelerine ilgili kurumlar ile başlanmasına karar verdi.

Enez Fatih Camisi'nin restorasyonu devam ediyor!

Edirne'de "Enez Ayasofyası" olarak da bilinen tarihi Enez Fatih Camisi'nin vakfiyesine uygun şekilde restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek mecliste!

Keşan Enez karayolu için ayrılan ödenek miktarı ve projenin tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Keşan-Enez karayolunun yapımı TBMM'de konu oldu!

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, daha önce 3 kez soru önergesi hazırladığı Keşan-Enez karayolunun yapımını tekrar meclis gündemine taşıdı..

Araplar Enez'e Yat Limanı kuracak!

Araplar, Saros Körfezi kıyısındaki tarihi ve turistik İlçesi Enez'e yat limanı kuracak. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, limanın ciddi yatırımları da peşinde getireceğini vurguladı.

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündeminde!

Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili soru önergesi hazırlayan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Edirne Enez'e otel yapacak yatırımcı bekleniyor!

Edirne Enez Belediye Başkanı Eczacı Abdullah Bostancı, bölgenin hızla geliştiğini söyledi. Bostancı, ''5 yıldızlı hotel yapacakları bölgemize bekliyoruz'' dedi.

Enez’de yol yapım çalışmaları devam ediliyor!

Edirne İl Genel Meclisi’nin Enezli üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, İl özel idare tarafından yol şube ekiplerinin, Enez’de yol yapım ve bakım kapsamında çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

  Edirne enez ayasofya camii nerede Haberi

  Edirne enez ayasofya camii nerede

Edirne'nin Enez ilçesinde, fetih sonrası Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965 senesinde yaşanan depremden sonraysa kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 seneden sonra tekrar ibadete açılacak. Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce restore edilen Fatih Camii, 1965 yılında yaşanan deprem sonrası çatısı ve kubbesi çökmesi sonucunda kapatılmıştı.

Star gazetesinde yer alan habere göre, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, “Edirne Enez Ayasofya diğer adıyla Enez Fatih Camii'nde 2016 yılının Eylül ayında restorasyona başladık. 1965 yılındaki depremde bu yapı yıkıldı. Restorasyona başlandığı zaman iki duvarı ayaktaydı, tamamen harabe durumdaydı. Fatih Camii'ni ibadete ve ziyarete açacağız. Burada arkeolojik kalıntıları sergilemek için de peyzaj projesi üzerine çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Osmanlı ve Bizans izleri ve kalem işlemelerini günümüze taşıyan Fatih Camii'nde 2016 senesinde başlatılan restorasyon çalışmalarında,...