28 / 03 / 2024

  Fikirtepe kentsel dönüşüm

  Fikirtepe kentsel dönüşüm

İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm mağdurları Kurban Bayramı’nı çadırda geçirdiler. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları yetkililere seslendi: Proje bitmiyor, yetkililer inisiyatif alsın! 

Kentsel dönüşüm mağduru Fikirtepeliler, AK Parti Fikirtepe seçim irtibat bürosunun önünde bir araya geldi ve tepki ile taleplerini tek tek sıraladı. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe kentsel dönüşüm projesindeki son durumla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3461 ada 2 parsel ve 3467 ada 4 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO, tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/2 parsel inşaatı işi ve 3467/4 parsel inşaatı işi sözleşmeleri 14 Şubat 2022 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3467 ada 1 parsel ve 3456 ada 1 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO, tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3467/1 parsel inşaatı işi ve 3456/1 parsel inşaatı işi sözleşmeleri 21 Ocak 2022 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3463 ada 1 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO, tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3463/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Torkam İnş. ve Yatırım A.Ş. ile 17 Ocak 2022 tarihinde imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe 3472 ada 1 parsel için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3472/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Maksem Yapı Tic. A.Ş. ile 4 Ocak 2022 tarihinde imzalandı.  

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3470/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. - Okyanus Enerji Üretim İnşaat ile 4 Ocak 2022 tarihinde imzalandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. - Aydur Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile 27 Aralık tarihinde imzalandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3461/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 12 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm ne zaman tamamlanacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son zamanlarda sık sık Fikirtepe kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak, "Orada 15 bin bağımsız bölümü içeren 2024 yılına kadar inşallah tamamlayacağımız bir projeyi yürütüyoruz." dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerinde ev tahsisleri başladı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde kendilerine ev tahsisi yapılan 83 yaşındaki Nafiye ile kızı Leman Yavuz, yeni evleri için yaşadığı mutluluğunu dile getirdi. 

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde ışık göründü!

Kadıköy Fikirtepe'de 14 senedir süren kentsel dönüşümde 61 proje adasında ışık göründü. Bölgede bir an önce inşaatlara başlanması planlanırken, Ocak'ta bölgenin şantiye alanına dönmesi öngörülüyor.

  Fikirtepe kentsel dönüşüm Haberi

  Fikirtepe kentsel dönüşüm

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında bir firmayla anlaşan ancak evleri yıkılıp yenisi yapılmayan vatandaşlar çadırda yaşamaya başlamıştı. Haziranda başlayan çadır kurma eylemi sonucu bölgede bir çadırkent oluşmuştu. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre bölge halkı dün kurulan bu çadırkentte bir araya geldi ve bayramlaştı. Mağdurlar tarafından yapılan açıklamada buruk ve hüzünlü bir bayram yaşadıklarına dikkat çekildi ve şu ifadelere yer verildi: “Seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesini çadırkent başta olmak üzere, birçok adada patlak veren paylaşım sorunları ve aksayan kira ödemelerinin bakanlıkça takibini ve vatandaşları mağdur eden tüm firmalara artık ciddi bir ayar verilmesini istiyoruz. Önümüz kış, 80 güne yaklaşan ve mecburiyetten doğan çadırlarda yaşam sürecimize bakanlığın olumlu katkılarıyla müdahale etmelerini bitirmelerini bekliyoruz.” Fikirtepe’de 10 bini aşkın mağdur aile olduğu...