25 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3470/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. - Okyanus Enerji Üretim İnşaat ile 4 Ocak 2022 tarihinde imzalandı. 



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP), İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi sözleşmesi imzalanması hakkında açıklama yaptı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO ile T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde, Bakanlık adına Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen, İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3470/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. - Okyanus Enerji Üretim. İnş A.Ş. İş Ortaklığı (Egemen-Okyanus Adi Ortaklığı) ile 4 Ocak 2022 tarihinde imzalandı. Sözleşme bedeli 590 milyon TL + KDV olarak belirlendi. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe dönüşüm projesi kapsamındaki hak sahipleri temsilcileriyle Kozyatağı'nda bulunan bir otelde bir araya gelerek görüşmüş ve bu görüşmede "Vatandaşlarımızın umutla beklediği inşaatla ilgili, yapımla ilgili, süreçle ilgili destek talepleri karşısında, bakanlık olarak,  TOKİ  Başkanlığımız ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz. Bu noktada Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz bünyesinde sürecin tamamını yürütecek, uygulamaları da yine Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz eliyle yapacağız" ifadelerini kullanarak konuya açıklık getirmişti. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Dönüşüm kitapçığı hazırlandı: 25 soru, 25 yanıt

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir kitapçık yayınladı. 25 soruya ve soruların yanıtlarına yer verilen kitapçıkta, mülkiyet hakkının devlet garantisinde olduğunun ve hak kaybı yaşanmayacağının altı çizildi. 

Fikirtepe'ye ilişkin hazırlanan kentsel dönüşüm kitapçığında merak edilen paylaşım oranları, kira yardımı ve yeni konutların teslimi gibi merak edilen birçok konuyla ilgili net bilgilerin açıklaması yapıldı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3470/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. & Okyanus Enerji Üretim. İnş A.Ş. İş Ortaklığı (Egemen-Okyanus Adi Ortaklığı) ile 04.01.2022 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 590.000.000 TL + KDV 'dir.

Emlak Konut GYO'nun Fikirtepe ihalesine 1.5 milyar TL'lik teklif!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön