27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3455/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Torkam İnş. ve Yatırım A.Ş. ile 5 Temmuz 2021 tarihinde imzalandı.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında  imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3455/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Torkam İnş. ve Yatırım A.Ş. ile 5 Temmuz 2021 tarihinde imzalandı.

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3455/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşme bedeli 133 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.

Emlak Konut GYO Fikirtepe projesinde imzalar atıldı!


Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması şu şekilde:
T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirketimiz arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3455/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Torkam İnş. ve Yatırım A.Ş. ile 05.07.2021 tarihinde imzalanmıştır.

Sözleşme Bedeli: 133.900.000 TL+KDV'dir.

Kitapçık hazırlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm ile ilgili olarak bir kitapçık hazırladı. 25 sorunun cevaplandığı kitapçıkta mülkiyet hakkının devlet garantisinde bulunduğu, hak kaybı olmayacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan kitapçıkta merak edilen paylaşım oranları, kira yardımı ve yeni evlerin teslimine kadar birçok konu netlik kazandı.

Fikirtepe'deki dönüşüm projesinde teslimler 2023 yılında başlayacak Bölgede bulunan riskli yapıların tahliyesinin en geç 1 Ekim 2021 tarihine kadar yapılacağı belirtiliyor.

Emlak Konut GYO Kartal Esentepe 1. Etap ihalesinin 2. oturumu 9 Temmuz'da!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön