26 / 04 / 2024

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO’nun Sarıyer'dekiTürk Telekom Arena’ya komşu arsası için düzenlediği ihaleyi DAP Holding’in iştirak şirketi Eltes İnşaat kazanmıştı. Şirket ve Emlak Konut GYO arasında imzalar atıldı.



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Sarıyer Ayazağa arsa satışı gelir paylaşımı işi sözleşme imzalanması hakkında açıklama yaptı.

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

4 firma teklif vermişti

Emlak Konut GYO'nun portföyünde yer alan İstanbul ili Sarıyer Ayazağa ilçesinde bulunan arsa üzerinde geliştirilecek İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihale düzenlendi. Toplam 94 bin 595 metrekare esas inşaat alanına sahip arsa için 4 firmadan teklif gelmişti. 

3.1 milyar TL'lik proje geliyor

Turizm, konut ve ticaret alanı fonksiyonlu arsa için en teklif DAP Holding iştiraklerinden olan Eltes İnşaat Tesisat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından verildi. Firma, proje toplam geliri olarak 3 milyar 111 milyon TL teklif verirken, arsa sahibi Emlak Konut GYO’ya da 1 milyar 244 milyon TL ödeyeceğini taahhüt etti. 

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

Türk Telekom Arena’ya komşu

Galatasaray’ın stadı Türk Telekom Arena’ya komşu arsa eski polis lojmanlarının olduğu alan üzerinde. Dap Yapı'nın yaptığı açıklamada, toplam 100 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide, 50 bin metrekarelik dev koru ve yeşil alan yer alıyor. Belgrad Ormanı manzaralı ve İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yakın mesafede bulunan Levent arazisi, aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi şehir içi ulaşım akslarının tam merkezinde konumlanıyor. 

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

''Çok farklı bir projeye imza atacağız''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konu hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: “Avrupa Yakası’nın en değerli merkezi noktalarından birinde proje geliştireceğimiz için çok mutluyuz. Bu zamana kadar birçok özel projeyi hayata geçirdik. Levent’te yine DAP Yapı ayrıcalığıyla çok farklı bir projeye imza atacağız. İhalesini kazandığımız arazisi, lokasyonu itibarıyla, önemli ulaşım ve ticaret akslarının kesişim noktasında yer alıyor. Tüm bunların yanında sosyal ve kültürel anlamda da değerli bir konumda bulunuyor.” 

İmzalar atıldı

İhalesinin 2. oturumu 18 Mart 2021 tarihinde yapılmış olan İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Eltes İnşaat ile imzalandı. 

DAP Yapı Ayazağa projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO'nun KAP açıklaması:
İhalesinin 2. oturumu 18.03.2021 tarihinde yapılmış olan İstanbul Sarıyer Ayazağa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Eltes İnş. Tes. San. ve Tic. A.Ş. ile 08.04.2021 tarihinde imzalanmıştır. 

İhale değerleri aşağıdaki gibidir;

Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) : 3.111.000.000 TL

Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı (ASKŞPGO) : %40,00

Asgari Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG): 1.244.400.000 TL.

Emlak Konut GYO'nun Ayazağa arsasına 3.1 milyar TL'lik teklif!

Avrupa Yakası’nın en değerli arsası DAP Yapı'nın oldu!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön