24 / 04 / 2024

  galataport ne zaman açılacak

  galataport ne zaman açılacak

İlk kruvaziyer gemisinin Nisan 2020'de Galataport limanına yanaşması öngörülüyor. Karaköy'den Fındıklı'ya 1.2 kilometrelik bir alanda yapılan proje, daha açılmadan bölgedeki emlak fiyatlarını uçurdu...

Galataport İstanbul'da son durum ne?

Galataport İstanbul Genel Müdürü Tolga Engin, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tolga Engin, proje ilişkin kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Galataport projesinin inşaat çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesi dünyanın en özel yerlerinden biri olan, İstanbul'un merkezi Karaköy sahilinin 1.2 kilometre uzunluğundaki kıyısında hayata geçiriliyor. Peki projenin çalışmalarında son durum ne? Genel Müdür Erdem Tavas, projedeki son durumu paylaştı...

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galataport’tan başlayıp AKM’de sona erecek olan güzergahı dolaştı.  Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Haydar Ali Yıldız, "Galataport'ta sona yaklaşıldı" dedi.

Karaköy ve Tophane, Galataport'tan sonra öne çıktı!

Galataport projesi özellikle son dönemlerde Karaköy ve Tophane'yi öner çıkarttı. Bölgeye yapılan restoran ve otel yatırımları peş peşe geldi...

Galataport, İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak!

"Şu dönemde Galataport projesini yapıyorsunuz Doğuş Grubu’yla. Günde 2-3 gemi gelirken İstanbul’a, artık kruvaziyer turizm bitiş noktasına geldi. Biz ne yaptık? diyor musunuz?" sorusuna İş adamı Serdar Bilgili, "Galataport İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak" dedi.

Galataport Projesi'ne ilişkin açıklama!

Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırımları AŞ, tarafından Galataport Projesi'ne ilişkin açıklama yapıldı.

Galataport projesinde ne karar verildi?

Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin iptali istemiyle açılan davada, bilirkişi raporuyla aynı doğrultuda görüş bildiren savcılık, projenin 'kamu yararı'na aykırı olduğunu belirtti.

Galataport davasında son durum ne?

Kamuoyunda “Galataport” olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada, Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikire vardı.

2007 yılında Galataport için uluslararası mimari yarışmaya çıkılacak!

2007 yılında yeniden ihaleye çıkacak Galataport projesi için uluslararası mimari yarışması açılacakmış. Karaköy'den Mimar Sinan Üniversitesi'ne kadar olan bölgeyi kaplayan projede bir tane kruvaziyer limanı yapılacakmış.

2005 yılında Galataport Projesi'ne 3.5 milyar euro!

2005 yılında Galataport için Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin yaptığı ihalede, projeye talip üç konsorsiyumdan biri olan Royal Grubu, rakiplerinin üç katı fiyat vererek 3 milyar 538 milyon euro teklif etmiş.

Cumhurbaşkanı'ndan Galataport ihalesi iptaline eleştiri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen KADEM 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında Galataport ihalesi iptali ile ilgili eleştiride bulundu.

Parkorman ve Galataport ne zaman başlayacak?

Doğuş Grubu’yla ortaklığa giden Bilgili Holding’in patronu Serdar Bilgili, 'Ocakta Park Orman, şubatta Galataport için düğmeye basıyoruz. İki projede de dev rezidanslar ve yapılar olmayacak. ' dedi.

Galataport projesi için yürütmeyi durdurma kararı!

Yüksek yargının verdiği karara bağlı olarak 'Galataport' olarak adlandırılan tüm planlama süreçleriyle birlikte ÇED sürecine ilişkin olarak da yapılan tüm işlem ve eylemler derhal durdurularak kamunun zarara uğratılmasının önüne geçilmelidir, açıklaması y

  galataport ne zaman açılacak Haberi

  galataport ne zaman açılacak

EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, son birkaç yıldan bu yana çalışmaları süren Galataport projesi, daha açılmadan yakın bölgesindeki turizm yatırımlarında artış yaşanmasına sebep oldu.

EVA Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Şeyma Şehirli, tüm bu hareketlilik beklentisinin projenin çıktığı ve ilerlediği dönemde bölgede ticari gayrimenkul fiyatlarına yansıyacağına dikkat çekerek, "Proje hayata geçtiği dönemde kira artışlarına da yansıyacağı bir gerçek. Galataport’a gelecek turistlerin büyük kısmı yüksek gelir düzeyine sahip ve maddi değer yaratacak ziyaretçiler olacaktır. Yerli yabancı yatırımcılar Karaköy bölgesinde ofis, bina ya da konut her türlü gayrimenkulü alıyor.  Farklı sektörlerden birçok yatırımcı projenin sürecinin netleşmesi ile birlikte bölgeye yöneldi" şeklinde konuştu.

Galataport bölgesindeki ofis ve dükkan fiyatlarını da artırdı. Galataport’a yıllık 1,5 milyon kruvaziyer yolcusunun gelmesi tahmin ediliyor. Toplamda ise...