29 / 03 / 2024

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galataport’tan başlayıp AKM’de sona erecek olan güzergahı dolaştı.  Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Haydar Ali Yıldız, "Galataport'ta sona yaklaşıldı" dedi.



Beyoğlu’nun yeniden kültür sanat merkezi olması amacıyla başlatılan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nde sona geliniyor. AKM ve Taksim Camii tamamlanıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galataport’tan başlayıp AKM’de sona erecek olan güzergahı dolaştı. 

Sabah Gazetesi'nden Funda Karayel'in haberine göre; Başkan Yıldız, bireysel şekilde yakından ilgilendiği projelerin başında kültür sanat projeleri yer alıyor. Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'yle hayata geçirilecek dönüşümü aktarırken, gençlere ve sanata verdiği öneme dikkat çekiyor. 

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

Haydar, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'ni şu şekilde anlattı:

TERSANE İSTANBUL'DA DÖRT MÜZE AÇILACAK

"Yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olacak Tersane İstanbul, Haliç'in kenarında denize nazır bir proje şu anda başarılı bir şekilde yürütülüyor. Burası tamamlandığında Beyoğlu halkı burada rahatça sahilde gezebilecek, binlerce gencimiz burada iş imkanı bulacak. Tarihi dokunun korunduğu ciddi bir restorasyon çalışması yapılıyor. Burada hem de modern yapıların eklenmesiyle Türkiye'nin ve İstanbul'un turizmine önemli bir katkıda bulunacak bir proje hayata geçiriliyor. Haliç'in kenarında Taksim Meydanı gibi bir meydan olacak. Halkımız buraya gelerek yemeğini yiyebilecek, çayını içebilecek, bildiğiniz pazarlarda olduğu gibi alışverişini yapabilecek, çocuklarıyla torunlarıyla ailecek denizin kenarında hoşça vakit geçirebilecek. Tersane İstanbul Projesi, hem istihdam bakımından, hem de ülkemizin ekonomisine katkısı bakımından çok önemli bir proje. İçerisinde dört müze ile otellerin, kütüphanenin, yeme içme mekanlarının, alışveriş mekanlarının bulunacağı bir yer. Harika bir kadın müzesi ve Sadberk Hanım Müzesi olacak içinde."

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

TAKSİM CAMİİ'NİN YÜZDE 99'U TAMAMLANDI

"Yine kültür yolunun önemli duraklardan birisi olan Taksim Camii'nin genel işçiliğinin yüzde 99'u tamamlandı. Yakında Taksim Camii'ni ibadete açacağız, hazırlıklar bu istikamette devam ediyor. Burada aynı anda 2500 kişi namaz kılabilecek. Ayrıca, cami Türk İslam sanat eserlerinin sergilendiği, sergi ve kültür merkezi de olacak. Tüm bu eserler tamamlandığında Beyoğlu'na, İstanbul'a ve ülkemize değer katacak."

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

İLK SİNEMA MÜZEMİZ

"İstanbul Sinema Müzesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Tarihi geçmişi ve modern altyapısıyla Atlas Sineması, Türk sinemasının galaları başta olmak üzere birçok kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak. Kameradan Hikayeye, Yeşilçam Telefonda, Yeşil Perde, arttırılmış gerçeklik odası, Perdenin Büyüsü, üç boyutlu sinema, interaktif ses ve görüntü montaj odası gibi dijital etkileşim uygulamalarının yer aldığı çok kapsamlı bir müze burası."

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

KÜLTÜR YOLU GÜZERGAHI

"Beyoğlu Belediyesi olarak Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'ne her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Beyoğlu tarih boyunca bütün medeniyetlerin ve kültürlerin kendilerini var ettikleri bir yer. Burada farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının, farklı medeniyetlerin, inançların kendilerini kah sanat eserleriyle kah mimari eserleriyle var ettiklerini görebiliyoruz. Galataport'tan başlayacak olan Beyoğlu Kültür Yolu, Galata Kulesi, Galata Mevlevihanesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Narmanlıhan, Muammer Karaca Tiyatrosu, Garibaldi Salonu, Mısır Apartmanı, Atlas Sineması Müzesi, Grand Pera Emek Sahnesi gibi Beyoğlu'nun mekanlarından geçerek Taksim Camii ve Atatürk Kültür Merkezi'nde sona eriyor. Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje ile birlikte Beyoğlu birçok yerel ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak."

GALATA PORT'TA DÜNYACA ÜNLÜ ZİNCİR

Başkan Yıldız'ın "Şu görmüş olduğunuz" dediği alan dünyaca ünlü The Peninsula Hotels. Yıldız "Galata Port tamamlandığında şehre yeni bir yaşam ve kültür sanat alanı sunacak. Kültür-sanattan gastronomiye, turizmden alışverişe kadar pek çok farklı fonksiyona sahip olacak" diye konuştu.

Galataport projesinin çalışmalarında son durum ne?

GALATA, KÜLTÜR MEYDANI OLACAK

Başkan Yıldız, Galata Kulesi'nin seyir terasında şunları söyledi:

"Bak karşımızda duran Galataport. Beyoğlu'na yeni bir ivme kazandıracak olan projenin önemli bir durağı ve başlangıç noktası olan Galataport'ta sona yaklaşıldı. Proje tamamlandığında İstanbul'un, Türkiye'nin ve tabii ki Beyoğlu'muzun gözbebeği olacak. Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında ilk olarak Galata Kulesi yenilendi. İstanbul'un en önemli simgelerinden kulede, kubbenin iç çeperine İstanbul'un fetih sonrası görünümün resmedilmiş gravürü giydirildi. Restorasyon çalışmasının bitmesiyle müze olarak hizmete açıldı. Çevre düzenlemelerinin de tamamlanmasıyla birlikte artık Galata Meydanı bir kültür meydanı olacak."

Yeni AKM'de sona gelindi!


Geri Dön