19 / 04 / 2024

Yeni AKM'de sona gelindi!

Yeni AKM'de sona gelindi!

Yeni AKM'nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belirlendi. İstanbul, dünya standartlarına sahip olan merkezine 29 Ekim'de kavuşacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AKM'yi anlattı...



Beyoğlu’nun yeniden kültür sanat merkezi olması amacıyla başlatılan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nde sona geliniyor. AKM ve Taksim Camii tamamlanıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Galataport’tan başlayıp AKM’de sona erecek olan güzergahı dolaştı. 

Sabah Gazetesi'nden Funda Karayel'in haberine göre; Beyoğlu tarihiyle, kültürel değerleri ve mimari dokusuyla dünyanın dört bir yanından insanların akın ettiği bir ilçe. Burası artık yalnızca tarihi ve turizmiyle değil kültür ve sanatıyla da dünyanın en iyi kültür sanat rotalarından olacak.

Yeni AKM de sona gelindi!

Öyle bir rota ki baştan sona kültür sanatın her alanındaki etkinliklere içinde barındırıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Beyoğlu Belediyesi'nin desteğiyle yapılan İstanbul'un yeni kültür sanat rotası 'Beyoğlu Kültür Yolu' olacak. 

AKM 29 EKİM'DE AÇILACAK

Yeni AKM de sona gelindi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AKM'ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yıldız'ın o açıklamaları:

"Yeni AKM'nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. İstanbul dünya standartlarında bir kültür merkezine 29 Ekim'de kavuşacak. İçinde 2500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, binanın en üst katında ise ikinci köprüden Tarihi Yarımada'ya kadar uzanan manzaraya sahip bir restoran yer alacak.

Yeni AKM de sona gelindi!

Yeni AKM'de binanın dış cephesi büyük bir ekrana dönüştürülecek şekilde inşa edilecek. Bu sayede Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar binanın dışına yansıtılan tiyatro, bale, opera gibi etkinliklerin temsillerini izleme imkanı yakalayabilecek."

Galataport projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

Taksim Camisi bu Cuma açılıyor!


Geri Dön