28 / 03 / 2024

1 kilometrelik Krallık Kulesi

1 kilometrelik Krallık Kulesi

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak olan 'Krallık Kulesi' tamamlandığında 1 kilometre yükseklikte olacak. İnşaatında 80 bin ton çelik kullanılacak gökdelenin maliyeti ise 1,23 milyar dolar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun 1. ve 3. kısımları yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1. ve 3. kısımları yarın açılacak olan Ankara-Niğde Otoyolu'nun son kısmınının 29 Ekim'de hizmete alınacağını belirtti...

TOKİ Ankara Saraycık 4. Bölge 1. Etap 2. Kısım ihalesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilecek olan Sincan Saraycık 4. Bölge 1. Etap 2. Kısım projesinin ihalesi yapıldı.

TOKİ Ankara Saraycık 4. Bölge 1. Etap 2. Kısım ihalesi bugün!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 1. Etap 2. Kısım 817 Adet Konut, 10 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E-İhale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak. 

TOKİ Ankara Saraycık 4. Bölge 1. Etap 2. Kısım ihalesi yarın!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 1. Etap 2. Kısım 817 Adet Konut, 10 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E-İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 1. Etap 2. Kısım ihalesine 6 dev teklif! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesinin 1. Etap 2. Kısım ihalesi tamamlandı. İhaleye en yüksek teklifi 482 milyon 100 bin TL ile Föy İnşaat sundu...

Birleşik Krallık inşaat PMI temmuzda 58,1 puana yükseldi!

Birleşik Krallık'ta inşaat PMI temmuz ayında 58,1 puan olarak açıklandı. Açıklanan verilere göre yeni siparişlerde şubat ayından bu yana en büyük artış kaydedildi.

Birleşik Krallık yapı inşaat izinlerini hızlandırdı!

Birleşik Krallık Yerel Yönetim ve Konut İşleri Bakanı Robert Jenrick, inşaata elverişli alanlar, "üç kategoride" değerlendirilecek. 'Hastane, okul ve konut' inşası için yapı inşaat izinleri otomatik olarak verilecek.

Ağaoğlu'ndan Bodrum'da 1 milyar dolarlık proje!

Ağaoğlu, 15 yıl önce satın aldığı 10 bin dönümlük Bodrum arazisinin üzerinde yeni projesine başlıyor. 1 milyar dolarlık yatırımla etaplar şeklinde inşa edilecek proje, orta gelir grubuna hitap ediyor.

Dünyanın en zengin 9'uncu kişisi Mukesh Ambani'nin 27 katlı 1 milyar dolarlık evi!

Dünyanın en zengin 9'uncu kişisi olan Hintli Mukesh Ambani, 1 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en pahalı evi olan 27 katlı binada yaşıyor.

1 kilometrelik Krallık Kulesi Haberi

1 kilometrelik Krallık Kulesi

Dünyanın en yüksek binasının inşası başlıyor.


Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılacak olan 'Krallık Kulesi' tamamlandığında 1 kilometre yükseklikte olacak.


İnşaatında 80 bin ton çelik kullanılacak gökdelenin maliyeti ise 1,23 milyar dolar.


200 kat olarak planlanan binanın 157'nci katında bir teras yer alacak.


Gökdelenin inşaasını Usame Bin Ladin'in babasının kurduğu Bin Laden Group üstleniyor.


Binanın yapılma amacının ise Suudi Arabistan'ın ekonomik ve siyasi istikrarını göstermek için bir güç mesajı göndermek olduğu belirtildi.