29 / 03 / 2024

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralayan kiracılar bazı haklarını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

İhtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yıllık kira bedeli detayına dikkat çekti. İşte o paylaşım...

Akfen GYO'nun yıllık kira hedefi 50 milyon dolar!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, 2024 ve 2025 yıllarında yatırımlarına ara vermeden devam edeceklerini açıklayarak yıllık kira hedeflerinin 50 milyon dolar olduğunu açıkladı. 

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

2024 pasaport ücretleri belli oldu! 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu?

2024 yılı pasport ücretleri belli oldu. Peki 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu? İşte güncel pasaport ücretleri...

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Kiralık ev arayanlara yıkım öncesi kiralık daire şoku: Artık evler 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık kiraya veriliyor!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm seferberliği varken, bazı konut sahiplerinin kiralamada başvurduğu yeni yöntem dikkat çekti. Eşyalı hale getirilen konutlar 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık olacak şekilde, kentsel dönüşüm öncesinde kiraya veriliyor. İşte ayrıntılar...

Sanayi üretimi ağustosta aylık yüzde 0,8 azaldı, yıllık yüzde oranında 3,1 arttı

Sanayi üretim endeksi, ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,8 azaldı, yıllık bazda ise yüzde 3,1 artış gösterdi. İşte haberin ayrıntıları...

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Philips HD9650/90 premium airfryer, 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarıyla Teknosa’da satışa çıktı!

Teknosa, son dönemlerin en moda elektronik cihazlarından airfryer’ı Philips güvencesiyle satışa sundu. 1, 2 ve 3 yıllık ek garanti fırsatlarının bulunduğunu duyuran Teknosa, alışveriş kredisi seçeneğiyle de alımlarda kolaylık sağlamaya başladı.

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Sanayi üretimi Mayıs ayında aylık yüzde 1,1 artarken, yıllık yüzde 0,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Mayıs ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş gösterdi.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur Haberi

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur

Kira sözleşmeleri, gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanıyor. Bu sözleşme hem mal sahibinin hem de kiracının haklarını koruyor. 1 yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar sözleşmenin hangi durumlarda feshedilebileceğini araştırıyor.

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu'nda kira sözleşmesinin fesih şartları açık bir şekilde belirtiliyor. Burada yer alan hükümlere uyulmaması halinde taraflar birbirlerini dava edebiliyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Ev sahibinin fesih hakları nelerdir?

EV SAHİBİ KİRA SÖZLEŞMESİNİ HANGİ DURUMLARDA FESHEDEBİLİR?

Gereksinim, yeniden inşa ve imar

Kiraya veren, kira sözleşmesini; 1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, 2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi...