19 / 04 / 2024

1998 Krizi

1998 Krizi

1998 yılının ikinci yarısında başlayan krizle gayrimenkulde taşlar yerine oturmaya başlamış. 1999'un ilk aylarında devam eden düşüşler, aynı yılın mayıs ayından itibaren hız kesmiş ve emlakta fiyatlar gerçek değerine inmiş.

Buğday krizi kapıda! Sadece 10 hafta yetecek stok kaldı

Rusya-Ukrayna savaşı bir yana korona virüs bir yana, dünya devi Çin ve Hindistan’ın da buğday stoku yapmaya başlamasının ardından gıda krizi tüm ülkeleri alarma geçirirken, tarım analiz firması Gro Intelligence’a göre sadece 10 haftalık buğday stoku kaldı.

Tarımda korkunç haber! Apar topar bir araya gelip sayıyı aşağı çektiler, gıda krizi patladı! Ekmek de var

Gıda krizi dünya genelinde iyice belli oluyor. Uluslararası Hububat Konseyi (IGC), 2022/23 dönemi için global mısır ve buğday üretim tahminini aşağı çekti. Ekmek fiyatlarının artmasından korkuluyor.

Otomotiv sektöründe tedarik krizi sürüyor! Sektör temsilcileri, kimsenin duymak istemediği haberi verdi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, otomobil satışlarını vurdu. Dünya genelinde tedarik krizi devam ederken, sektör temsilcileri fiyatların kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini belirtiyor.

Avrupa'daki doğalgaz faturalarına savaş krizi yansıyacak!

Rusya Ukrayna krizi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını uçurdu. Hollanda'da fiyatlar yüzde 30'dan fazla yükseliş kaydetti.

Sosyetede yalı krizi! Kemal Gülman ve Feryal Gülman arasında üçüncü perde!

Feryal Gülman ile Kemal Gülman arasında yaşanan yalı krizi tekrardan alevlendi. Dizilerin boy boy çekildiği Gülmanlara ait Bebek’teki yalı, bir kez daha tartışma konusu oldu.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

İnşaat sektörünün gündemi iklim krizi olacak!

İklim krizi için çözüm ve önerilerini anlatan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapılacak yatırımları anlattı. 

Konut sektöründe fiyat krizi!

Türkiye genelinde ve İstanbul'da konut krizi devam ediyor. Kiralık konut fiyatlarındaki artış hız kesmiyor. Peki konutlardaki fiyat artışı nasıl çözülebilir?

Çin’deki borç krizi emlak şirketlerine sıçrıyor!

Çin’in emlak sektöründeki aşırı borçlanmaya ilişkin tedbirlerinin olumsuz etkileri ve China Evergrande Group’un içinde olduğu borç krizi, büyük emlak şirketlerine de sıçramaya başladı.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

Okan Kemal Kitapçı ve eski eşi arasında villa krizi!

Ender Çikolata’nın eski sahibi Okan Kemal Kitapçı ile eski eşi Jülide Dinç, arasında villa krizi yaşanıyor. Jülide Dinç Tarabya'daki villanın yüzde 50'sinin kendisine ait olduğunu öne sürerek Kitapçı'ya dava açtı. 

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları'nda küresel tedarik krizi masaya yatırıldı!

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 45’incisinde küresel tedarik krizi masaya yatırıldı...

1998 Krizi Haberi

1998 Krizi



Düşüş durdu, artış kapıda 


Kriz nedeniyle fiyatların düştüğü gayrimenkulde taşlar yerine oturdu. Talebin yüksek olduğu dönemde fiyatlar, gerçek değerine indi


1999'un ilk aylarında yaşanan büyük düşüşler, son iki ayda durdu. Şimdi beklenti, ertelenen mali miladın fiyatları yeniden yükseltmesi


ESEN PİŞİRİCİ


    1998'in ikinci yarısında başlayan kriz, emlak vergilendirme sistemindeki değişiklik ve diğer yatırım araçlarının yüksek getirisi nedeniyle talebin durma noktasına geldiği gayrimenkul piyasaları, yüzde 30 oranındaki fiyat düşüşlerinden sonra, gerçek değerlere ulaştı. 1999'un ilk aylarında başlayan düşüş, mayıs ayından itibaren hız kaybetti, haziranda durdu. 

    Ekonomik kriz döneminde en fazla yara alan gayrimenkul sektörünün, bugün geldiği noktayı değerlendiren emlak danışmanları, son...