25 / 04 / 2024

2. Bayezid Hamamı nerede

2. Bayezid Hamamı nerede

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Murat Ongun'dan Gezi Parkı çıkışı: Hevesinizi de aldıysanız parkımızı geri verir misiniz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün açıklamasını alıntılayarak "Gezi Parkı’nın vakıf kültür varlığı olmadığını ve 2. Bayezid tarafından yapılmadığını siz de belirttiğinize göre, hevesinizi de aldıysanız parkımızı geri verir misiniz?" dedi.

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

Üsküdar'da 2 katlı ahşap ev çöktü!

Üsküdar Selami Ali Mahallesi Hamam Sokak'ta yer alan 2 katlı ahşap evin üst katında çökme meydana geldi.

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı 13,2 milyon TL'ye şehir hamamı yaptıracak!

Lüleburgaz Belediyesine ait, Dere Mahallesi'nde yer alan arsada yap-işlet-devret modeli ile Şehir Hamamı yaptırılacak. İhale 4 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek...

Celal Ağa Konağı Oteli'nin 2 katı yıkılacak!

Vezneciler'deki 680 yıllık tarihi ‘Acemoğlu Hamamı’nın üzerinde inşa edilen kaçak otelin 2 katı yıkılacak. 11 yıl önce yıkım kararı verilen otelin yıkımı İBB ekipleri tarafından gerçekleşecek.

İzmir Namazgah Hamamı restore ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Namazgah Hamamı restore ediliyor!

16'ncı yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan Namazgah Hamamı'nı restore ediliyor. Tarihi hamam, 1.2 milyon liralık yenileme çalışmasından sonra yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.

İzmir Ödemiş'teki 2 bin yıllık hamamda kazı heyecanı!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde özel hastane inşaatı çalışmaları esnasında ortaya çıkan ve 2 bin yıllık olduğu tahmin edilen tarihi hamam ile ilgili çalışmalar yeniden başladı.

Balıkesir’deki tarihi hamam restore edilmeyi bekliyor!

Balıkesir’de Sultan 2. Mahmut’un yaptırdığı 200 yıllık hamamın harabe görüntüsü yürek burkuyor. Kurnaları çalınan ve tahrip edilen hamamın aslına uygun olarak restore edilmesi gerekirken, bugün evsizlerin barınağı olduğu görülüyor.

Bursa İznik'teki sondaj çalışmalarında hamam kalıntıları bulundu!

Bursa İznik'te inşaat sondajı yapıldığı sırada Roma Dönemi'ne ait bir evin hamam kalıntıları ortaya çıktı. Çıkan hamam kalıntılarında 2 metre genişliğinde geometrik bezeneklerin olduğu yer mozaiği bulundu.

Hamamönü'ndeki tarihi 2 binanın restorasyonu hakkında yeni iddia!

Hamamönü’nde korku saçan metruk binanın sahiplerinden Prof. Uluçam “Daha dün oradaydım” derken, muhtar Adalı yalanladı: 1 yıldır gelmiyor.

Hamamönü'ndeki tarihi 2 bina restore edilecek mi?

Hamamönü’nde 2 tarihi bina, bağımlıların meskeni oldu. Mahalle sakinleri, restorasyona yanaşmayan Prof. Uluçam’a “Verin şu binayı” diyerek isyan etti.

İşte Sultan 2. Bayezid'in inşa ettiği 3 külliye!

Osmanlı Devleti'nin 8. padişahı Sultan 2. Bayezid'in Amasya, Edirne ve İstanbul'da yaptırdığı külliyelerden dolayı,Bayezid dönemine Büyük Külliyeler Devri denir. Bu devir aynı zamanda Osmanlı mimarisinin klâsik döneminin de başlangıcıdır.

2. Bayezid Hamamı nerede Haberi

2. Bayezid Hamamı nerede

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor. 


Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un katkılarıyla oluşturulan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi" Açılış Töreni, 26 Mayıs 2015 tarihinde, 19.30-22.30 saatleri arasında IU Beyazıt Kampüsü II. Bayezid Hamamı'nda gerçekleştirilecek. 


Ayrıca aynı gün Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un katkılarıyla gerçekleştirilen "Yıldız Sarayından İstanbul Üniversitesi'ne" sergisinin de açılışı yapılacak. Sergi, 27 Mayıs-27 Ağustos 2015 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. 


Yeni...