26 / 04 / 2024

2. derece ipotek 1. derece ipotek olur mu

2. derece ipotek 1. derece ipotek olur mu

2.derece ipoteğin 1. dereceye yükselmesinde ilgililere nasıl tebliğ edildiği, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından açıklanıyor. İşte 2.derece ipoteğin 1. dereceye yükselmesinde ilgililere tebliği...

Pera GYO, Skycity'deki 6 bağımsız bölümü Ziraat Katılım Bankası'na 44.3 milyon TL'ye ipotek etti!

Pera GYO, Skycity projesinde yer alan 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

KPSS-2023/2 (Lisans, Ön lisans, Ortaöğretim) tercih başvuruları için tarihler belirlendi, tercih işlemleri ne zaman?

KPSS-2023/2 tercih tarihleri, birçok lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunu memur adayı tarafından merakla beklenmektedir. Bu tarihler hakkında bilgi sahibi olmanız, tercihlerinizi doğru ve zamanında yapmanız açısından son derece önemlidir. İşte KPSS-2023/2 tercihleri ile ilgili detaylar...

Citroen C3 ve C4'ün ağustos ayı fiyat listesini duyurdu! Sıfır araba almak isteyenler için işte 2 Ağustos fiyat listesi

Ağustos ayının başlaması ile birlikte Citroen, ağustos ayının başlaması ile birlikte yeni fiyat listesini ve kampanyasını duyurdu. Citroen C3 ve Citroen C4 modellerine son derece cazip görünen bir kampanya başlattı. İşte Citroen C3 ve Citroen C4 fiyat listesi 2 Ağustos 2022...

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

2 milyon çiftçinin arazi tapusuna ipotek kondu!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, çiftçi açıklaması gündem oldu. CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, “Mahir Ünal, çiftçinin cep telefonuna bakıyor fakat tapusundaki ipotekleri görmezden geliyor. 40 milyon dekar tarım alanı ipotek altında" dedi.

ABD'de kira ve ipotek borçları ödenemiyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle bozulan ekonomik durum sebebiyle ABD'de Eylül ayında kiracıların yüzde 8,5'i (2,82 milyon kişi ), ev sahiplerinin ise yüzde 7,1'i (3,37 milyon kişi) ipotek ödemelerini gerçekleştiremedi. 

Samsun'un deprem haritası oluşturulmalı!

Samsun'un 2. derece deprem kuşağında bulunduğunu söyleyen Mimarlar Odası Şube Başkanı İshak Memişoğlu, "Samsun, depreme hazırlıklı olan bir şehir değil. Samsun'un acilen deprem haritası oluşturulmalı" diye konuştu.

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Çankaya doğal sit alanı yol güzergahı için imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, 2. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde düzenlenen yol güzergâhlarına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi!

67 finans kurumunun vekaletini taşıyan Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi. 2005 yılından faaliyette olan Fu Gayrimenkul arsanın, dairenin tapusunu inceliyor.

FU Gayrimenkul'den 1.2 milyonluk ipotek işlemi!

FU Gayrimenkul'ün 2016 yılı finansal işlem hacmi sonuçları açıklandı. FU Gayrimenkul, bugüne kadar 1,2 milyonu aşan ipotek işlemi gerçekleştirdi.

FU Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemini gerçekleştirdi!

'Liderliğin Tapusu Bizde’ sloganıyla çalışmalarına devam eden FU Gayrimenkul, bugüne kadar 1,2 milyonu aşan ipotek işlemini başarı ve güvenle yaptı.

Batı Akdeniz’de sigortalı konut sayısı yüzde 50'yi bulmadı!

Birinci derece deprem bölgesindeki Batı Akdeniz’in Burdur ve Isparta illeri ile 2. derece deprem bölgesi olan Antalya’da sigortalı konut sayısı yüzde 50’yi bulmuyor.

2. derece ipotek 1. derece ipotek olur mu Haberi

2. derece ipotek 1. derece ipotek olur mu

2.derece ipoteğin 1. dereceye yükselmesinde ilgililere tebliği!

2.derece ipoteğin 1. dereceye yükselmesinde ilgililere nasıl tebliğ edildiği, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından şu şekilde açıklanıyor;


Birinci derecede tesis edilen ipotekler fek edildiğinde, 2. Derecede bulunan ve serbest dereceden yaralanma hakkı olan ipotek alacaklılarına bilgi verilmediği; saptanmıştır.Eksikliklerin giderilerek, yeni uygulamalarda bu hususa dikkat edilmesi gerekir.     


Tapu Dairesi Başkanlığınca tenkide iştirak edilmemekle birlikte;  Türk Medeni Kanununun 871'nci maddesi, "Aynı taşınmaz üzerinde  farklı sıralarda kurulmuş bulunan rehin haklarından birinin terkin edilmiş olması, sonraki sırada yer alan rehinli alacaklıya boşalan dereceye geçme hakkı vermez. Terkin edilen rehin hakkı yerine yeni bir rehin hakkı kurulabilir. 


Sonraki sırada yer alan rehinli alacaklılara boşalan dereceye geçme hakkı veren sözleşmelerin geçerliliği, resmî şekilde yapılmalarına; aynî etki sağlamaları, tapu kütüğüne şerh...