26 / 04 / 2024

2013 konut üretimi

2013 konut üretimi

CNR Emlak Fuarı’ na destek veren TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Türkiye’ nin 2023 yılına kadar 7,5 milyon konut üretme ihtiyacı olduğunu söyle di...

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Hükümetten son dakika açıklaması: Artık kentlerimiz gecekondularla anılmıyor, konut çeşitliliği var!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, konut üretimi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirleri inşa ederken dikkat ettikleri unsurları açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Markalı konut üreticilerinin çatı kuruluşu KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova yaptığı açıklamada seçim sonrası önceliklerinin güvenli ve erişilebilir konut üretimi olduğunu söyledi.

Orta gelir grubu konut kampanyası ile konut üretimi artacak! Yeni Evim, birinci el konutu destekleyecek! 

Sosyal Konut Projesi sonrası orta gelir grubu konut kampanyası için de tüm ayrıntılar dün bir bir açıklandı. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, kampanya ve detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve konut üretiminin artacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Konut üretimi de satışları da durdu peki fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatları düşecek mi? Yabancıya satış durdurulacak mı? Fiyatların yükselmesinde enflasyon mu düşük faiz politikası mı daha etkili?

Ev kiralarında flaş gelişme! Fahiş fiyat için kritik adım

Hükûmet fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formül arıyor. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündeme geldi. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında yer alıyor.

Bankalar konut üreten firmalara kredi vermiyor! Konut üretiminde son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü ve konut üretimini kaleme aldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut üretimi ve yabancıya satışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

Ucuz konut için ihaleye çıkılsın teklifi! Hükümetin önerisi sonrasında gündeme geldi

Hükümetin konut krizini aşmak için hazine arazilerini imarlı arsaya dönüştürme planı ortaya çıktı. Konut üretimi önünde en büyük engel yeterli arsa olmaması ve arsa fyatlarının yüksekliği olarak gösteriliyor. Sektör sorunu aşmak için çareler arıyor.

Yıllık 800 bin yeni konut talebine rağmen karşılık konut üretimi 550 binlerde!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de yıllık ortalama yeni konut talebi 800 bin adede yaklaşırken, son dönemlerde arz sayısı 550 binlerde seyrediyor.

2013 konut üretimi Haberi

2013 konut üretimi

Ahmet Şahin, bugüne kadar 500 bine yakın konut üreten TOKİ’nin, 2023 yılına kadar 1 milyon konuta ulaşmayı hedeflediğini açıkladı.

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, 5 Aralık’ta kapılarına açacak fuarda uluslararası ölçekte 150 büyük projenin görücüye çıkacağını bildirdi.

CNR Holding, 28 milyar lirayı aşan pazar büyüklüğü ile ekonominin yükselen yıldızı emlak sektörünün önde gelen aktörlerini Emlak Fuarı’nda buluşturuyor. CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık tarafından organize edilen ve emlak sektörünün lideri Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından desteklenen Emlak Fuarı 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Emlak 2013 – Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı”, TOKİ’nin yanısıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emlak Konut GYO ile Tabu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından da destekleniyor.

28 milyarlık pazar

Fuarın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısına katılan...